Gravid og studerende

Hej! (: (Det her emne er ret off-topic, i know - men jeg håber at der måske er en herinde der har stået i samme situation, som også er medicinstuderende).
Jeg står i den situation at jeg er (meget tidligt) gravid - på et super upraktisk tidspunkt (og ikke planlagt). Jeg starter op på 5. semester nu her, og kommer derfor (højst sandsynligt) ikke til at færdiggøre 6. semester.
Jeg mener at have hørt rygter (dog fra en anden, på et helt andet studie) at det er “dumt at få børn” mellem bachelor og kandidat, fordi du i så fald ikke er berettiget til ekstra SU.
Så mit spørgsmål er: gør jeg klogest i IKKE at fuldføre 6. semester (selvom jeg måske godt kan gå op, og bestå - og så holde barsel fuldt ud), pga. åndssvage SU regler?
Jeg synes jeg har læst alt hvad jeg kan om emnet på SU. dk, men kan simpelthen ikke finde svar på netop dette.

1 Synes om

Hej Emilia!

Tillykke med det :heart:
Tænker du skal have fat i en studievejleder/faglig vejleder, spm kan fortælle dig hvad ‘udfaldet’ vil være ved de forskellige scenarier.

Som udgangspunkt har du SU til hele studiet, hvis du ikke har brugt klip før. Men det er en jungle at finde rundt i nogle gange.

Og jeg kan lige melde ind, at SAMTLIGE jeg kender, der har fået børn under studiet, har sagt de var glade for at gøre det sådan, da KBU/Intro/Hovedstilling og barnets 1. sygedag for 4. Gang på 2 måneder bare virkelig er træls. Så selvom det ikke var planlagt, så kan der være, det var det helt perfekte tidspunkt?

Dbh
A🔮