Handelsstudent?

Hej debattører :slight_smile:

Jeg er netop blevet handelsstudent i år med et gennemsnit på 8,4. Jeg svinger meget imellem et ønske om at læse medicin eller at læse til civilingeniør på Aarhus Universitet, Handels- og Ingeniør Højskolen i Herning (BDE - Business Development Engineer: http://hih.au.dk/uddannelser/businessdevelopmentengineer/). Spørgsmålet er bare om jeg evner at læse medicin; læste lige et andet indlæg herinde om medicinstudiet, og i dette indlæg svarede de studerende at hvis man virkelig brænder for det, så skal det nok kunne lade sig gøre at gennemføre studiet. Noget helt andet er, om jeg overhovedet kan komme ind med mit gennemsnit? Jeg starter til august med at tage Fysik B og Kemi B, da jeg skal bruge disse fag uanset om det bliver ingeniør eller medicin studiet. Jeg synes generelt biologi er rigtig spændende, og jeg kan også godt lide at have meget kontakt med andre mennesker, som man jo som læge kommer til. BDE-studiet er også noget der lokker rigtig meget, da jeg allerede nu har haft nogle virksomheder og har haft meget med innovation at gøre - så valget står imellem businessman eller læge. Jeg er egentlig et eller andet sted bange for ikke at kunne klare medicin studiet - selvom jeg gerne virkelig vil det. Er eksamenerne meget svære? Man skal vel bestå alt?

Jeg vil egentlig blot høre om der er nogen af jer, der er kommet ind med et snit som mit? - Og hvordan er det gået indtil videre?
Er der andre handelsstudenter (HHX’ere), der har taget springet fra handelsverdenen til den humanistiske verden?
Hvad med studiemiljøet, hvordan er det? Har i fået en masse nye gode venner? :stuck_out_tongue:

Jeg håber at der er nogen der vil forsøge at svare på mine spørgsmål!

Mange tak på forhånd og fortsat god søndag!

Med et snit på 8,4 vil vejen til medicinstudiet for den overskuelige fremtid gå gennem kvote 2. Det er op til dig selv at vurdere om det er et par års arbejde værd at komme ind den vej - hvis du altså overhovedet kommer ind.

Hvis du er glad for innovation og handel synes jeg du skal gå efter det. Du har trods alt ikke prøvet sundhedsvæsnet - og det ville være synd at komme ind bare for at finde ud af at det der med syge mennesker ikke er dig.

For lige at tage dine spørgsmål i rækkefølge:

  1. Du kan komme ind via kvote 2 med dit gennemsnit, såfremt du består optagelsesprøverne i Odense eller klarer den motiverede ansøgning i Kbh. Be warned, konkurrencen er meget hård!

  2. Jeg kan ikke udtale mig på vegne af AU eller KU (eller AAU), men alle eksamenerne på SDU er svære, hvis du ikke har læst godt nok på stoffet. Nogle er selvfølgelig noget lettere at bestå end andre. Du gør dig imidlertid en bjørnetjeneste hvis du tror, du kan skøjte dig igennem eksamenerne omkring dumpegrænsen. Og ja, alle eksamener skal beståes, men du har trods alt 3 forsøg til hver.

  3. Jeg kom ind på medicin via kvote 1 standby i 2008, med et gennemsnit på 8,6 (og det var på den gamle skala!). Det var det år, hvor der var et gevaldigt dyk i ansøgerantallet. Min daværende studievejleder fortalte mig, at jeg ikke burde nervøs for ikke at kunne klare det, selvom mit gennemsnit var på 8,6 (gammel skala). Selvom jeg var meget nervøs for at dumpe i starten, så er jeg indtil videre (banker lige under bordet og siger 7-9-13) gået igennem uden at dumpe og har heller ikke været i nærheden af det. Det har dog krævet en fandens masse flid, selverkendelse af egne evner og ofringer. Jeg ved med sikkerhed, at det er dette jeg vil. Hvis du ikke er sikker på, at det er læge du vil være, så risikerer du at spilde din tid og gå gennem helvede imens det står på.

Det var såvidt jeg kunne svare på…

Hvad med medicin med industriel specialisering? Det kan man læse pa AAU. Bacheloren er identisk med den man får på lægevidenskab og der er frit optag. Så kan du jo få noget fra begge verdener. Ellrs er der jo også sundhedsteknologi, som hører til det tekniske fakultet, men stadig beskæftiger sig med det sundhedsvidenskabelige.

Indtil videre, så skal i have mange tak for jeres fyldstgørende svar! :slight_smile:

Dr. Mom -> Hvis man tager medicin med industriel specialisering, så får man altså en tilsvarende bacheloruddannelse som medicin/lægevidenskab?
Så er der vel efterfølgende mulighed for at søge ind på Kandidatuddannelse til medicin? - Og altså den vej igennem blive læge?

Til dounie:

I første omgang skal man ikke afvise det kan lade sig gøre. Hvis det bliver en kæmpe fidus (ligesom det før var med kiropraktorerne på SDU, der har en tilsvarende medicinsk bachelordel), så lukker AAU formentlig hullet. Så vidt jeg er blevet informeret, så er kiropraktorfidusen lukket. Mener også det inkluderer de, som tager alle 5 år som stud. manu., og derefter tager 3 års kandidat på medicin, er blevet gjort umuligt.

Min umiddelbare tanke er, at de på AAU allerede har taget højde for denne “fidus”, da det ellers vil belaste det regulære medicinstudium voldsomt, hvis en større årgang på industriel specialisering, hellere vil tage en medicinsk kandidat.