Hjælp til motiveret ansøgning!

Hej alle :slight_smile:
Jeg søger medicin på KU via kvote 2 her til marts, og kunne i den sammenhæng enoormt godt tænke mig at se hvordan sådan en eventuelt kunne se ud. Jeg har fuld forståelse for at det kun er til inspiration og ikke til nogen form for misbrug! Jeg har selv en del erfaringer, men er i tvivl om hvordan jeg skal inddrage dem. F.eks utallige praktikophold, mine nuværende arbejder på f.eks hospital, plejehjem og i en SFO. derudover er jeg frivillig for AIDS-fondet, hvilket også har givet meget.

Alt i alt søger jeg bare lidt inspiration til skrivemåden og hvordan jeg skal kunne fremstille en sammenhængende ansøgning bedst muligt.
Hvis i har lyst, må i hellere end gerne sende den til: [email protected]

På forhånd tak!!! :smiley:

Hej.
Jeg har sendt min motiverede ansøgning fra 2010 til dig over mail. Skriv herinde hvis du har spørgsmål.
Et godt råd er, at kigge kraftigt på den her hjemmeside: http://medicin.ku.dk/ og sætte dig godt ind i både hvad de vægter i motiverede ansøgninger og hvordan studiet er opbygget.
Jeg tror det tæller ret meget, hvis du kan skrive; “…og det her vil hjælpe mig med metodekurset på 4. semester og give mig en god start med min Osval”. På den måde viser du, at du har sat dig ind i hvad der foregår på stedet… Det plejer i hvert fald at være at være et rigtigt smart trick til jobsamtaler.

Tusinde tak Steenberg, sætter virkelig pris på det! Det er virkelig en stor hjælp, for har som sagt nogle ideer til hvad jeg kunne skrive, men det er selvfølgelig altid fantastisk hvis man har mulighed for at få lidt bedre indblik i hvordan og hvorledes det hele hænger sammen. Så tusinde tak!

Jeg er også meget interesseret, så jeg følger også med i denne tråd, hvis det er okay :stuck_out_tongue:

Jeg er også selv meget i tvivl om, hvordan jeg skal have formuleret min motiverede ansøgning til KU, da jeg også er nødsaget til at søge en kvote 2 plads og mangler et par råd og fif.

Jeg kunne også godt tænke mig at se et par ansøgninger, hvis det er okay? :slight_smile: Min mail er [email protected]

Jeg ligger min motiverede ansøgning til KU op i stedet for at skulle sende den rundt til flere. Ansøgningen er 2011 og jeg fik tilbudt en plads…

Ansøgningen bliver Re-uploadet senere

Steenberg… Dit Cpr nr står i dokumentet … Det kan selvf være fiktivt, men incase det ikke er!

Jeg har desværre ikke min motiveret ansøgning liggende, men er enig med Steenberg, at det er godt at henvise til fagene og hvorfor man mener studiet er det rette for en og ikke kun jobbet.

Held og lykke

SnowWhite: Mange tak for heads-up.

Til dem af jer, som nu sidder med et dokument med mit CPR-nummer… Vær sød lige at slette dokumentet og kig på ansøgningen nedenfor i stedet. Som lovet, min motiverede ansøgning:

Første gang jeg satte mine ben på Panum Instituttet var i efteråret 2007 under min uddannelse som sygepasser i Flyvevåbnet, hvor jeg fik lov til at kigge inden for i tørsalen. Jeg havde afsluttet HTX i 2006, og efter et halvt års fuldtidsarbejde i Jem & Fix påbegyndte jeg min værnepligt. Interessen for medicin startede med mit 30 timers førstehjælpskursus under værnepligten. Herefter begyndte jeg min uddannelse som sygepasser. Denne varede fra juni til november 2007. Under uddannelsen var jeg blandt andet tre uger i praktik på Herlev skadestue og havde to vagter hos Falck i Gladsaxe. Efterfølgende arbejdede jeg næsten et år på forsvarets infirmerier som færdiguddannet sygepasser. Mine ansvarsområder var parakliniske undersøgelser, varetagelse af vaccinationsprogrammer, behandlingen af mindre skader og journalføring. Jeg deltog også i kørsel med lægebilen i en måned og deltog i et to-dages kursus i Emergency Medicine.

I efteråret 2008 begyndte jeg at studere medicin med industriel specialisering (MedIS) på Aalborg Universitet. I øjeblikket læser jeg på 6. semester (alle 19 eksamener bestået med et karaktergennemsnit på 10,8, vægtet efter ECTS points), og jeg har lært en vigtig ting om mig selv: Jeg ønsker et arbejde med patientkontakt, da mine dage i praktik på Sygehus Vendsyssel har været højdepunkterne i min uddannelse. Igennem mit studie har jeg modtaget undervisning i anatomi, histologi, organspecifik fysiologi, embryologi, immunologi, patofysiologi, farmakologi, psykiatri, etik, objektive undersøgelsesteknikker og statistik. Alle er fag, som jeg igen vil modtage undervisning i på medicinstudiet. Projekterne, som jeg har udarbejdet på Aalborg Universitet, vil også være en fordel, både da jeg kan få merit for OSVAL-I via min bacheloropgave, og fordi mit kendskab til udarbejdelse af rapporter, laboratoriearbejde og kliniske forsøg vil være en stor fordel i forbindelse med øvelser og rapporter i kemi og biokemi på hhv. 1. & 2. semester. I det hele taget vil mine erhvervede færdigheder og viden fra mit tidligere studie være en stor fordel på lægevidenskab.

Jeg har igennem snart to år arbejdet i Aalborg blodbank, hvor jeg tapper donorer, videregiver relevant klinisk information og registrerer blodprodukter. I marts 2011 fik jeg også arbejde i fraktioneringsafsnittet tilknyttet blodbanken. Her består mit arbejde i den videre behandling af blodprodukterne inden transfusion. I 2009 gennemførte jeg et sygeplejevikarkursus (karaktergennemsnit 11,7). Mine erfaringer fra tidligere og nuværende arbejde har givet mig en god indsigt i kliniske problemstillinger og patientkontakt, hvilket bør hjælpe mig under Tidlig Patient Kontakt kurset på 1. semester og i det videre studie.

Jeg arbejder også frivilligt i foreningen International Medical Cooperation Committee (IMCC), som er en forening bestående af hovedsageligt medicinstuderende. Igennem mit virke i IMCC har jeg været stifter på et projekt omkring seksualundervisning af folkeskoleelever i Nordjylland, Sexperterne, som jeg er formand for. Jeg har også arrangeret og deltaget i IMCCs dissektionstur 2009, ligesom jeg deltog i dissektionsturen 2010 som hjælpelærer i makroanatomi og dissektion. I den forbindelse har jeg undervist medicinstuderende fra hele landet og igennem samtaler med de studerende fra KU fået et større kendskab til studieformen på KU. Ideen med SAU-timerne tiltaler mig specielt, da jeg personligt lærer mere via interaktion med folk, som stadig kan huske hvilke områder de selv fandt problematiske at lære. Dette er også en af grundene til, at jeg selv underviser medicin- og MedIS-studerende i kliniske færdigheder på Aalborg Universitet. På Aalborg Universitet sad jeg endvidere i klinisk komite fra april til august 2010, hvor vi arbejdede med at forbedre den kliniske undervisning for medicin- og MedIS-studerende.

Det at have arbejde, frivilligt såvel som lønnet, ved siden af studiet har styrket mig i at arbejde selvstændigt og organisere mine opgaver og min tid bedst muligt. Dette er evner, som vil gavne mig på medicinstudiet. En anden evne, jeg vil få brug for, er evnen til at arbejde sammen med andre. Denne evne har jeg fået rig mulighed for at udvikle både som professionel soldat, via frivilligt arbejde og som studerende. I november 2010 besøgte jeg Hull York Medical School i tre dage og deltog i undervisningen på universitetet og hos en større lægepraksis. Selvom en ansøgning til dette universitet vil give mig mulighed for at starte direkte på tredje år på det engelske medicinstudie, har jeg valgt at søge ind på KU på grund af studieformen. Det er min faste overbevisning, at jeg igennem mit nuværende studie har bevist, at jeg har evnerne og viljen til at gennemføre en uddannelse i lægevidenskab. Samtidig mener jeg, at mit frivillige arbejde og engagement i forskellige foreninger viser, at dette er noget, som jeg virkeligt brænder for.

Hermed gjort :slight_smile:

Nåh, ja.
Hvis I ikke allerede har opdaget det, så ligger der jo tonsvis af motiverede ansøgninger herinde. Der er faktisk et helt emne i forummet tilknyttet: http://studmed.dk/forum/1119-Motiverede-ans%C3%B8gninger
Her kan I også selv poste jeres, så plejer folk at være meget søde til at kommentere.