Hej alle,
Læser tit, at mange læger mener, at de er underbetalte, og at lægeløn faktisk ikke er noget at prale med. Det fik mig til at undre over noget: til min forståelse kan man arbejde som vagtlæge, hvor man visiterer patienter over telefonen (1813 tror jeg nok, det er). Her skulle timelønnen gerne være ca. 1000 i gennemsnit. Herudover har jeg også hørt, at der altid er ledige vagter, da der simpelthen er underbemandet på alle hylder + det er noget, man kan beskæftige sig med lige efter endt kandidatuddannelse (vist nok også KBU). Det får mig til at tænke, hvorfor gør man så ikke dette for en meget højere løn? Er det bare fordi, at man ikke gider det job, eller er det mere kompliceret, end hvad jeg fik det til at lyde som?
Det fører mig så også til mit næste spørgsmål, som bare er ud af ren nysgerrighed; hvad er den højeste timelønnede job, som man kan få sig indenfor lægeverdenen? (Tæller ikke eget private praksis med)
Det er ikke alle der trives med vikar-vagtarbejde og de passer ikke altid med familielivet, der er ikke noget sikkerhed i ansættelsen m.m.
Der er mange der sætter en stor ære i subspecialisering og at være en super-subspecialist (nationalt og internationalt), forskning, undervisning og at høre til et sted med ligesindede og dygtige kollega i sit felt. Lønnen skal selvfølgelig være i orden.
Har du så nogen ide om, hvad den højeste timeløn man kan opnå? Lidt ala det her med vagtlæger, hvor de kan tager vagter på deltid, og opnå en timeløn på ca. 1000 kr. Undrer mig bare over om, hvor højt man kan komme
@views Hvad er din agenda med tråden?
Jeg kan vende spørgsmålet om:
Hvad tror du en advokat koster i timen uden for normal kontortid?
Hvad koster en låsesmed søndag kl 14?
Vil som spørgsmålet antyder, finde ud af, hvis muligt, hvor højt de højeste timelønninger ligger. Der er ikke nogen, skjulte agendaer eller noget.
Til de andre spørgsmål, det ved jeg jo selvfølgelig ikke, da jeg ikke er i den branche, men eftersom det her er et forum for lægestuderende og læger, tænker jeg, at der nok ville være nogle, der ville vide det?
Lønnen som yngre læge under uddannelse (særligt KBU og introduktionsstilling(er)) er absolut ikke noget at prale med. Mange bliver skuffede over lønnen i sig selv, og når man sammenligner med sine venner med andre uddannelser på samme niveau eller lavere vil man opleve at arbejdsforhold og løn er langt under niveau i det offentlige sundhedssystem. Til gengæld er ansvaret og arbejdspresset stort. Desværre. Men regionerne kan tillade sig det fordi vi (yngre læger under uddannelse) ikke har andre steder at være da vi jo skal have vores speciallægeuddannelse og den kun kan foregå i det offentlige.
Når man er 2,5 år (3 år for HU i almen) inde i sin hoveduddannelse tager lønnen et pænt hop og igen når man er færdig speciallæge. Jeg tror at de fleste speciallæger er rimelig tilfredse med deres løn.
Se mere om løn her.
Det gør man ikke fordi man ikke kommer videre (uddannelsesmæssigt) af at have sådan et job. Det er et usikkert job og uden uddannelsesforpligtigelse fra afdelingens side.
Hvis man ikke arbejder privat i praksis (almen, derma, øre-nære-hals osv.) er de højst lønnede jobs som læge formentlig i medicinalindustrien. Her er man selvfølgelig ikke læge i klinisk forstand og der er ingen patienter, men uddannelsen som læge og den kliniske erfaring man har fået er heldigvis værdifuld andre steder end på sygehuse.
Dbh.
KmK