Hoveduddannelsen

Heysan,

Nu er der på stud.med. debatten talt om, at man måske kun kan søge ind på sin ønskede hoveduddannelse to gange, og derefter må søge andre græsgange.
Hvilke hoveduddannelser tror (jeg véd, at det er svært/umuligt at spå om) I, man altid kan blive optaget på?

Jeg har umiddelbart ønske om kardiologi eller kirurgi, men vil også være tilfreds med Almen medicin (mon den er lige til højrebenet at komme ind på?).

Mvh. Søren

nb. Det er måske mere et stud.med.-indlæg, men eftersom jeg blot er kommende stud.med. synes jeg, at det virker mere logisk at lave indlægget her, eftersom der måske er andre kommende stud.med’er som går med de samme overvejelser.

Som det ser ud nu, så er kardiologi et af de meget svære specialer at komme ind i - almen medicin derimod er pære let, som det ser ud for tiden - men hvordan det er om 6 - 8 år når du bliver færdig, det er umuligt at sige. Formentlig er kardiologi fortsat pissesvært, og almen medicin fortsat nemt, hvis det går som de påstår, at der bliver flere pladser i almen medicin.

  • Mikkel

Jeg fik til samtalen afvide at psykriatrien (staves?) var et tabu, så det skulle være forholdsvis nemt at komme ind der. :slight_smile:

Den forstod jeg ikke helt. Hvis du mener at det at have en psykisk sygdom er tabubelagt, hvad har det så at gøre med, at det er et let special at komme ind i?

Måske mener du bare, at det ikke har høj prestige blandt læger?

Tja, som så meget andet vil du rejse for det, så kan du nok finde en stilling. Alm. medicin på fyn gik for 4-6 points. Vil du gerne selv kunne vælge praksis, så er det jo sjovest at have flest points. Men ja, man kan godt nå 4 points på 4 år…Jeg har da allerede 2 og er på vej mod det 3 og er lige præcis halvvejs i turnus…

Den forstod jeg ikke helt. Hvis du mener at det at have en psykisk sygdom er tabubelagt, hvad har det så at gøre med, at det er et let special at komme ind i?

Måske mener du bare, at det ikke har høj prestige blandt læger?[/quote]

Forstod det sådan at det var nemt at komme ind, fordi ingen havde lyst til at specialisere sig i det. Men kan have forstået forkert. :wink:

Blaabjerg-> Det tror jeg, du har ganske ret i… Pt. er der ikke mange, som vil specialisere sig indenfor psykiatrien, hvilket - som jeg har forstået det - er én af flere grunde til at lægeuddannelsen reformeres (udover den altoverskyggende grund, nemlig at få folk hurtigere specialiseret).

Psykiatriske sygdomme kan være et tabu i større eller mindre grad alt afhængig af hvilket samfundslag, land etc. man befinder sig i. Jeg har fx arbejdet på et psykiatrisk hospital i Indien, og dér har det i mange år været et tabu i en sådan grad, at bevillingerne til dette område skulle igennem hele den bureaukratiske vridemaskine før der til syvende og sidst skete noget. Men at sige, at det er nemt at vælge psykiatri som hoveduddannelse, pga. at hele området er et tabu, er måske et mindre “frispark”… :wink:

Mvh. Søren