Hvordan går din dag?

Hejsa i stuen

Det kunne være ret interessant at høre vores læger i, hvad de får deres dag til at gå med? Er det udelukkende at være læge på hospitaler, el. har i også fritid til at nyde dagen?

Den som læser til det: Hvordan forstiller du dit kommer til at værer, når du afslutter din udd?

-A.B

Hejsa
Jeg vil da gerne berette lidt.
Blev færdig i juni 05 og har siden haft ansættelse på medicinsk og ortopædkirurgisk afdeling og er nu i praksis.

Medicinsk afdeling var meget dagarbejde - derfor mange dage på job - desuden det første job og derfor meget trættende i starten - så fritid=sove!

Ortopædkirurgisk bød på, ofte travle, døgnvagter i skadestuen - og dermed blev 37 timer hentet ind på gennemsnitligt 3 ugentlige arbejdsdage. Derfor havde jeg OCEANER af fritid - også de uger hvor jeg tog ekstra vagter. Desuden var det over sommeren - og et speciale jeg var dus med fra starten. Så der blev tid til både bryllup, lang sommerferie i USA, masser af sport og samvær med min kæreste/mand.

Nu sidder jeg så som turnus-reservelæge i praksis - mandag til fredag fra 8 til 16 - og onsdag til 17. Så lige nu føler jeg ikke jeg laver andet end at arbejde - puha - jeg lærer aldrig at forstå de mennesker som trives med den slags job. Jeg ryger i den helt store trummerum: Stå op halv syv, gå på arbejde, komme hjem kl 17, lave mad, se nyheder, se lidt tv eller lave lidt husligt - og så i seng. DET ER BARE IKKE MIG!!! Jeg føler mig som hovedpersonen i Groundhog Day (hvis du kender den - “En ny dag truer”!
Så alle andre aktiviteter såsom sport og sociale aktiviteter ligger mere eller mindre i weekenden lige nu

Håber du kunne bruge det til noget - ellers spø’r du bare.

Mange hilsener

Linda

:arrow: Christie

Kan ham kæreste/manden ikke lave mad nogle af dagene? Så kan du da lave noget andet der… :wink:

Hejsa

Tak for tippet. Men da min mand allerede er den der står for det meste af madlavningen her i huset er der ikke meget tid at hente der…

Men jeg ser blot frem til at komme tilbage på sygehuset 1. april og få et mere afvekslende arbejdsskema

Hejsa igen

Tak for svaret Christie :slight_smile:

Jeg synes, det er et ret spændende spørgsmål, du har stillet A.B. Jeg synes, studiet til og med 5. semester har været ret hårdt, og at der har skullet ofres meget for at nå igennem. Jeg har hørt, at det fortsætter sådan.

Jeg har også tænkt på, hvordan tilværelsen bliver, når man først er færdig. Man hører jo om, at folk bliver nødt til at lave meget forskning for at uddanne sig til speciallæge.

Hej Lassinho

Ja, det har jeg også hørt. Vi må da håbe at når vi først er færdige, så kan vi lade bøgerne og skoletasken langt væk i et stykke tid. :slight_smile:

Jeg får da helt lyst til lige at fortælle om min dag: Medicinsk afdeling og mor til tre…

Stå op kl 6.15. Sørge for at ungerne får tøj på. Ud med hunden. Aflevere den lille i dagpleje. De to store kan heldigvis selv komme i skole. Ind på arbejde (hvis jeg da er så heldig at have dagarbejde), arbejde 7,4 timer, Piske hjem fordi dagplejen lukker kl. 16.15. I SFO og hente den mellemste. Hjem. Ud med hunden. Måske købe ind. Lave mad. Spise. Putte den lille. Lave lektier med den mellemste, putte den mellemste, lave lektier og sludre med den ældste, som så selv kan gå i seng. Rydde op, vaske tøj, smørre madpakker, lufte hund, betale regninger, gå i bad (for det er der altså ikke tid til om morgenen), i seng…

Men når jeg så har vagt, så skal der lige lægges alt dette oven i at forsøge at sove lidt i dagtimerne, hvor huset bliver fyldt med 12-årige fra kl. 13…

Men ved I hvad? Jeg elsker det… Godt nok er jeg ofte lidt træt og føler en stor utilstrækkelighedsfølelse. Har ikke så meget tid til ungerne som jeg gerne vil, får ikke læst så meget faglitteratur som jeg gerne vil, får ikke så meget motion som jeg gerne vil, spiser ikke så sundt som jeg gerne vil, deltager ikke i så meget forskning som jeg gerne vil, deltager ikke i så meget socialt som jeg gerne vil osv. Men jeg elsker det.

Jeg glæder mig til at komme ud i almen praksis. Ser frem til at kunne sove om natten og arbejde når mine børn er i skole og dagpleje.

Og jeg savner faktisk rigtig meget studielivet. At sidde og fordybe sig i faglitteraturen… Så husk at nyde det alligevel…

Her er en beskrivelse af min vagt igaar aftes. Jeg har skrevet den til min blog, saa undskyld det forklarende sprog :slight_smile:
Paa vagt
Möder kl 8. Dagen starter med at jeg finder nattevagten for at overtage PIP’et. Kalderen som man kan kontaktes med. Der er ikke rigtig sket noget i nattens löb.
Det er tirsdag, saa der er ingen röntgenkonference idag. De övrige læger paa afdelingen möder 8.30. Jeg drikker en kop kaffe paa afdelingens kaffestue.
Morgenkonference paa afdelingen. De enkelte patienter gennemgaes ganske kort, medicinordinationer for det kommende dögn signeres. Derefter stuegang. Alle lægerne gaar i samlet flok til alle patienterne, men lægen som har pt.en taler med vedkommende. Der er höjst 2 minutter ved hver patient.
09.20. Stuegang slut. Operationer begynder. Jeg er ikke med til dagens förste operation, en by-pass fra hovedpulsaaren til begge lyskearterier, da jeg ville være 2.assistent. Gör istedet afdelingsarbejdet færdig. Der skal sættes 2 suturer ekstra paa en patient der blev opereret igaar, da det sivblöder lidt. Pt. faar lidt lokalbedövelse, hvorefter jeg sætter 2 ekstra sting og blödningen stopper. Der skal skrives recepter til 2 der udskrives, men det er hurtigt overstaaet.
10.30. PIPet hyler. En patient er kommet paa akutmodtagelsen, og lægerne der mistænker at hun har betændelse i hovedets pulsaarer. Det passer baade med hendes symptomer og blodpröver, og de vil gerne have en pröve at arterien til nærmere undersögelse. Jeg gaar ned og ser patienten. Jeg har ikke prövet at tage det för, saa jeg læser lige paa proceduren og aftaler med min vagthavende overlæge, at han kan tilkaldes, hvis jeg kommer i problemer.
Det gaar nu meget fint i lokalbedövelse og jeg finder hurtigt pulsaaren, klipper 2 cm af den, sætter knuder paa enderne og syr huden sammen igen. Der er rigelig blodforsyning i ansigtet, saa det vil ikke faa nogen betydning.
12.00 Frokost i kantinen. 2 sandwich, 2 glas vand og en kop kaffe. Jeg taler med kandidaten paa afdelingen (svarer til turnuslæge), som har været her 1 mdr nu, og skal videre paa en anden afdeling.
12.35. Jeg assisterer til dagens anden operation, Carotis TEA, hvor man fjerner en forsvævring i pulsaaren paa halsen. Har man saadan en forsnævring er der en væsentlig öget risiko for at faa blodpropper i hjernen. Patienten er en mand paa 60 aar som har ahft et kortvarigt synsudfald og derfor er blevet undersögt. Han havde en forsnævring paa 75 % af diameteren. Operationen gaar uden problemer.
15.30 Gaar tilbage til afdelingen for at se om der er problemer. Kun diverse smaating. En mangler en intravenös adgang, en mangler lidt smertestillende og jeg ser til patienten jeg satte 2 sting paa imorges. De holder paa blödningen endnu, og jeg giver tilladelse til at han maa staa ud af sengen.
17.30 Gaar ned paa kontoret, surfer lidt paa nettet og læser en time om diabetes, allergiske reaktioner og akutte öre, næse- og halstilstande. Jeg bliver ikke forstyret af telefon eller PIP.
19.00 Akutmodtagelsen udbeder om et tilsyn til en dame der skal indlægges paa medicinsk afdeling. Hun er lidt dement, har lungebetændelse og 39 i feber paa trods af antibiotikabehandling. Hun har klaget over mavesmerter hvorfor der er taget et röngtenbillede af maven. Jeg kigger paa billederne, og taler med patienten, der er slap og ikke rigtigt svarer. Det er ikke ualmindelig af maven gaar istaa, naar man er lungesyg og maaske ogsaa har betændelse i blodet, saa jeg anbefaler at hun bliver indlagt med væske og antibiotikabehandling og ser tiden an med maven. Evt. nyt tilsyn imorgen.
20.00 Danmark spiller haandbold mod Island. Alle spörger hvem jeg holder med. Jeg siger at jeg ikke interesserer mig for haandbold.
20.30 Tilsyn paa neurologisk afdeling, hvor en mand har faaet anlagt pacemaker idag. Hans forbinding er blödt igennem. Jeg skifter den ud til en kompressionsforbinding. Det ser fredeligt ud.
21.00 Jeg overtager vagttelefonen for öre-, næse-, og halsafdelingen. Der er 2 patienter i akutmodtagelsen, som begge har faaet fjernet mandlerne for 4 dage siden og nu blöder. Jeg undersögerne dem begge, brænder blödningsstederne med Lapispenne. Den ene holder og ham sender jeg hjem. Den anden kan jeg ikke stoppe, og jeg indlægger hende paa halsafdelingen, saa hun kan ses paa imorgen. Hun blöder ikke saa meget at der skal göres noget her og nu.
22.00 PIP ringer. En dansk læge paa Grönland vil tale med vagthavende neurokirurg. Jeg pröver at henvise til overlægen, men han siger at jeg skal tage samtalen. En mand paa 35 aar paa östgrönland har klassiske symptomer paa en slags hjerneblödning, som hedder sub-dural haematom. Lægen paa Grönland vil höre om vi kan modtage pt. imorgen til nærmere undersögelse og behandling (og iövrigt skal jeg lige arrangere flytransport). Jeg raadförer mig hos vagthavende neurokirurgisk specialist; det er ikke en akut tilstand og pt. bör fragtes til Köbenhavn hvor der er de bedste behandlingsmuligheder. I övrigt er han jo dansker og ikke islænding, og det maa klares indenfor det danske system. Herefter fölger en del telefonsamtaler til og fra Grönland. Den danske læge var vist ikke helt tilfreds, hvilket jeg til dels godt kan forstaa.
23.20 En mand kommer ind paa akutmdtagelsen og har hovedpine og faldtendens til venstre. han har været i CT-scanner, der viser en frisk hjerneblödning. Jeg sender ham i en ny CT-scanning af hjernen. Hvis han har udposninger paa blodaarerne i hjernen skal han indlægges paa kirurgisk afdeling og behandles, ellers er det neurologisk afdeling til genoptræning.
23.45 Traumekald. En ung har kört sin bil i en flod og har siddet i 2 grader koldt vand i 20 minutter. Jeg er kirurgisk vagthavende og er med til at tage imod. Han er noget slöv, har temperatur paa 35 grader, efter at han er blevet varmet op paa vejen. Der lader ikke rigtigt til at være nogen styring paa traumemodtagelsen, jeg holder mig lidt i baggrunden. Da ingen andre gör det undersöger jeg hurtigt vejrtrækningen og hans övrige tilstand. Han lader til at være sluppet uden særlige skrammer, men har lidt ondt i maven. Han körer hurtigt i CT- scanneren saa vi kan se om han har indre blödninger.
00.25 Jeg har fri til midnat og finder lægen der skal overtage vagtPIP og ÖNH-telefonen. Hun er lige færdig med operation af et brækket skinneben. Jeg fortæller om de 2 patienter der ikke er afklaret endnu og hvad der skal ske med dem.
00.40 Gaar i brusebad og körer hjem. Om15 timer möder jeg igen!

Hejsa i stuen

Hold da op, I har sørmer travlt når I møder op på de forskellige hospitaler… Puha hva’ :shock:

Jeg tror jeg overvejer disse ting endnu engang, for er allerede træt af de timer vi har på skolen (fordi jeg synes at få fri kl. 15: 45 er for meget)… :blink1:

Læge udd. vel sige --> Mangel på et stille liv, og med få timers arbejde :mrgreen: