Hvordan nåede i frem til medicin?

, , ,

Hej allesammen.

Jeg står i den situation, hvor jeg tænker at søge ind på medicinstudiet til sommer. Dog er jeg begyndt at tvivle lidt på denne beslutning, da jeg har arbejdet i hjemmeplejen.

Det blev for meget for mig da jeg ikke er så god til håndtering af et andet menneskes afføring osv. også ville jeg høre om hvor meget af sådan noget man møder som læge? Jeg blev også afskrækket af ting som eks. rens af kateter.

Jeg elsker biologi, og læren om de forskellige processer i menneskekroppen, og jeg overvejer at læse dermatologi, men har bare hørt at det skulle være mega svært at få en plads. Desuden er jeg ret dårlig til matematik og fysik, så er bange for jeg ikke ville kunne klare studiet/følge med.

Jeg overvejer nemlig også at læse Jura, da samfundsfag også siger mig en del, men jeg vil rigtig gerne have en uddannelse der er international, som man kan bruge i udlandet. Og det virker jura ik til at være.

Nogen der kan give nogle tips?

Hej

For det første er det helt forståeligt at have nogle bekymringer og tvivl, når man står overfor så stor en beslutning som at vælge uddannelse.

Hvis det “kun” er de ting, du har nævnt, der afholder dig fra at blive læge, så synes jeg ikke, de er noget at bekymre sig om. Det er ofte sygeplejersker og andet plejepersonale, der håndterer mange af de mere “praktiske” opgaver i relation til patientpleje, fx afføring og rensning af kateter. Som læge vil du primært skulle fokusere på diagnostik, behandling og samarbejde med patienten.

Selvfølgelig vil der være situationer, hvor man som læge kan komme i kontakt med forskellige kropsvæsker, men det er en del af jobbet, og mange oplever, at man med tiden vænner sig til det. Det vigtigste er, at man kan håndtere sådanne situationer professionelt og ikke lader det påvirke ens relation til patienten.

Med hensyn til dit ønske om at specialisere dig inden for dermatologi: Ja, det kan være konkurrencepræget at få en speciallægeuddannelse inden for netop dette område, men der er meget man kan gøre under studiet for at øge ens chancer for at komme ind i feltet.

Mens der kan være nogle elementer af matematik og fysik, især i relation til farmakologi og fysiologi, så er det meget lidt, og jeg synes ikke det er noget at bekymre sig over hellere.

Måske kan du skrive til en afdeling på hospitalet for at spørge om du må følge en læge en dag, for at få et bedre indblik i, hvad det vil sige at arbejde som læge.

Hej

Det skal du slet ikke bekymre dig om. Jeg har været læge siden 2004 og har aldrig nogensinde taget mig af ekskreter. Jeg har konstateret at der kunne hænge en urinpose på en seng, der kunne være dræn fra operationssår og alt muligt andet. Men det har ikke været noget jeg selv skulle tage mig af. Du kan opleve at en patient har kastet op, men der kan man jo undskylde sig og sige til plejepersonalet : "Jeg går videre og snakker med næste patient, imens du lige ordner det her … ".

I Dermatologien vil du opleve at se en masse sår og hudlæsioner af forskellig art. Nogle har en meget væskende og lugtende karakterer (f.eks. dermatomyosit) mens andre er skællende, vesikuløse osv. Veneriske sygdomme hører også til i det speciale må du huske. Om dermatologi lige er din hylde er svært at sige for mig, men at det er svært at komme ind skal du ikke tænke på. Ting ændrer sig hele tiden og jeg selv er indenfor et speciale hvor det også var umuligt at komme ind i uden ph.d, men så kommer folk det alligevel. Ting skifter hele tiden og der er perioder hvor man kan komme indenfor nærmest alt.

Jeg er oftalmolog i dag.

1 Synes om

Alle kan blive gode til matematik og fysik. Hvis du ikke er stærk i disse fag, kan det samme gælde for kemi. Jeg mener, at alle kan blive gode til fysik, matematik, kemi osv. Det kræver blot træning. Tro på dig selv, og du vil helt sikkert kunne komme ind på studiet. :slight_smile:

1 Synes om

Hej @A.e
Jeg kan sagtens forstå dine bekymringer, og jeg havde mange af de samme bekymringer inden start.
Jeg arbejder på sygehuset som sygeplejevikar, og lægerne tager sig nærmest aldrig af disse typer af problemer. Nogle af lægerne gør, men det er typisk fordi der er trygge i lige at “gøre det hurtigt”. Men mange af lægerne tilkalder også sygeplejerskerne eller andet plejepersonale, for ikke selv at gøre det. Hvilket er helt fair - det er jo mere tilrettet andet plejepersonale end lægerne.

Jeg var selv rigtig ringe til matematik og fysik! (tror jeg fik 4 i begge dele?)… Jeg var meget bekymret over dette, men ærligt. Her på AAU, så har jeg ikke haft nogle problemer overhovedet. :slight_smile: Kan du finde ud af at bruge en ligning, så er du godt med ift. matematikken. Fysik føler jeg nærmest ikke jeg har berørt.

Jeg synes ærligt du skal springe ud i det. Synes du medicin og arbejdet om at finde en løsning på et problem er sjovt… så tror jeg du er rette sted :wink:

Skriv endelig hvis du har flere spørgmål.
Hvilket uddannelsessted har du tænkt dig at søge ind på?

Tusind tak for alle de uddybende svar.

Jeg tænker ikke at jeg vil lade matematik, fysik og kemi stoppe mig fra at vælge medicin. Det er også fedt at hører at man som læge ikke hovedsageligt selv skal stå med afføringen eller urin.

Jeg tænkte på at søge ind hos KU, men jeg har hørt at SDU og AAU skulle være ret godt hvis man ville læse medicin. Jeg tænker dog også at jeg først skal starte før jeg vælger speciale. Dog ville jeg hører hvad i skrev om i jeres bachelorprojekt eller speciale på kandidaten hvis i er nået så langt?

VH Amal