Idrettsskader - Bahr, Mæhlum

Link til munksgaard

Hvem anbefaler bogen

Anmeldelse i ugeskriftet

Roald Bahr
Sverre Mæhlum

416 sider
Udg. år 2002

  1. udgave
    ISBN 87-628-0487-1

Forlaget skriver

[quote]Over 1000 anatomiske tegninger, fotos, grafer, mv.
Munksgaard Danmark har indgået et samarbejde med det norske forlag Gazette Bøger, og vi kan nu i Danmark præsentere og markedsføre denne meget anerkendte norske bog om idrætsskader.

Idrettsskader er udgivet i samarbejde med Norsk Idrætsmedicinsk Forening for at tilfredsstille behovet for en moderne håndbog, som viser, hvordan idrætsskader på alle niveauer skal vurderes og behandles.

Bogens redaktører, idrætsmedicinerne Roald Bahr og Sverre Mæhlum, har fået hjælp af de førende eksperter indenfor idrætsskader til at beskrive, hvordan man bedst undersøger, behandler og rehabiliterer patienter med akutte skader og belastningsskader – hvad enten de er opstået under konkurrenceidræt på højt niveau eller gennem motion, leg, friluftsliv og andre former for fysisk aktivitet.

Idrettsskader er rigt illustreret med meget pædagogiske tegninger, som viser forskellige typer af skader, skademekanismer og behandlingsmetoder.

Bogen er først og fremmest skrevet for læger, fysioterapeuter og andet sundhedspersonale i primærsundhedstjenesten. Idrettsskader tager udgangspunkt i en orienteret læring, og beskriver på en logisk og letfattelig måde den kliniske proces fra patientens problem via symptomer og klinisk undersøgelse til diagnose, behandling og rehabilitering.

Trænere og ledere og andre, som vil lære mere om idrætsskader og hvordan de kan behandles og forebygges vil værdsætte, at bogen er skrevet således, at den kan forstås af alle.[/quote]