Indflydelse på KBU

Hej, lige et par spørgsmål til KBU-fordelingen som jeg håber nogen af jer kan svare på:

  • Har det indflydelse på nummer-udtrækningen hvis man fx er en familie med børn, og det vil være mere upraktisk at skulle arbejde fx på Grønland, end hvis man var single og/eller ikke-forsørger?
  • Når man har fået sit nummer, vælger man så for hele forløbet eller for den første del/halvdel?
  • Er alle læger i almen praksis selvskrevet til at skulle tage KBU’er?
  • Har det meget indflydelse på hvor let eller svært det er at få introstilling indenfor det speciale man gerne vil, bagefter?

Tak på forhånd

1 Synes om

Jeg tænker du kan finde svar på din spørgsmål her: Sundhedsstyrelsen

Du bliver kun sendt til Grønland, hvis du selv ønsker det: Sundhedsstyrelsen

KBUen er én samlet blok i samme region.

Indeholder din KBU almen praksis - placeres du en praksis som er godkendt af den region du får KBU i og som opfylder de uddannelsesmæssige krav for at have en uddannelseslæge på KBU-niveau. Desuden er der i regionen en PUK’er - svarende til Uddannelsesansvarlig Overlæge på en afdeling, og DYNAMU svarende til Uddannelsesansvarlig yngre læge - som man kan gå til og bruge ved dårlig læringsmiljø eller samarbejde, ligesom der er en TR (Tillidsrepr. ) for almen praksis: Kontaktoplysninger - DSAM - Dansk Selskab for Almen Medicin

Det tror jeg ikke. Alle skal have KBU.
Det kan vel teknisk set inddirekte. Får du en KBU langt væk, og vil ikke flytte for det og derved pandler på arbejde - så bruger du meget transporttid, tid du kunne have brugt på at skrive en artikel. Er du på en forskningsaktiv afdeling er det måske nemmere at komme til at skrive, men miljøet måske også desto mere giftigt? Er du decentralt får du måske omvendt en mere “klinisk” / handson KBU.

Jeg ser ikke umiddelbart nogle begrænsning - det hele afhænger af egen flid, evner og prioriteringer og lysten til evt. opofrelse.

1 Synes om