Inflammatory Dermatopathology: A Pathologist's Survival Guid

http://www.amazon.com/Inflammatory-Derm … 506&sr=1-1

Et emne der ofte anses for svært tilgængeligt er de inflammatoriske hudsygdomme. Som led i speciallægeuddannelsen i patologi er det et krav at man har et vist kendskab til denne gruppe af sygdomme. Antallet af forskellige dermatoser er helt uoverstigeligt og man løber meget hurtigt sur i det, hvis man ikke straks får en stram systematik i tilgangen til disse biopsier. Der findes en række store standardværker om dermatopatologi, som dog umuligt kan læses i deres helhed, i den relativ korte tid, man har til rådighed til de inflammatoriske dermatoser.

Denne lille nye (guld)bog er til alle læger i hoveduddannelsen i patologi og sikkert også i dermatologi. Den er skrevet mhp. at kunne læses på en weekend, hvilket også er muligt.
Den tager udgangspunkt i histologiske reaktionsmønstre og underopdeler herefter sygdommene. Noget genialt er eksempler på mikroskopibeskrivelser efter hvert kapitel Altså hvordan beskriver man lige et polymorft lysudslet! Det giver bogen et eksempel på.

Alt i alt en bog jeg virkelig har fået noget ud af. Hurtig læst og går lige til sagen. Minder lidt om de der ”Crash Courses” man kunne læse på studiet.