Inspiration til oplæsning af Kemi B (B3, SDU)

Hej allesammen,
Jeg skal til at starte på B3 i SDU efter sommer, og har lige et par spørgsmål, som jeg håber I kan hjælpe mig med. Hvilke faglige forudsætninger indenfor Kemi B forventes der til B3? Har nemlig ikke været den skarpeste til Kemi B, så søger lidt inspiration til, hvad jeg skal læse mig op på. Ønsker nemlig at være godt med fra start af.
Samtidigt vil jeg spørge om, hvor kemikompendium på Blackboard kan findes som beskrevet her (under "Indhold og Forløb → “F1 – Kemiske komponenter i cellen”)
Mange tak på forhånd, og fortsat god sommer
Venlig hilsen
Visar Krasniqi, stud.med

Jeg vil umiddelbart ikke mene, at der er det store behov for at genopfriske sit “gymnasie-kemi”. Der er en forelæsning, hvor de vigtigste ting lige bliver genopfrisket samt nogle holdopgaver. Youtube på det her modul er din ven. Der er mange processer, som kan være svære at forstå, hvis man udelukkende læser om det i en bog. Her er youtube videoer gode til at illustrere processerne, og fx visualisere DNA-strukturer osv. Gør desuden dig selv den tjeneste, at være meget fokuseret på det her modul, det vil gavne dig på B4 ift. DNA, kromosomer og genetik.
God fornøjelse!

2 Synes om

Hej

Alt hvad du får brug for at kunne, bliver der undervist rigeligt i. Det er især i holdtimerne at der arbejdes grundigt med pensum ift. Kemi delen.

Ellers er det et godt modul, nærmest en smuk fortælling om netop det molekylære aspekt i menneskekroppen.

Vh Ole

2 Synes om

Kan klart anbefale Gymnasiekemi på Youtube til at genopfriske kemi. Det er ikke alle videoer du behøver tæske igennem, men hold dem op mod læringsmålene og se hvilke er relevante.
Og ellers så finder du jo ud af hen af vejen hvilket kemi stof der skal genopfriskes :slight_smile:

De har også en hjemmeside, hvor du kan hente en notesamling.

SDU bruger ikke blackboard længere, så kemikompendium kan du finde på ItsLearning.
Synes personligt ikke det var særlig godt. Der er bedre alternativer på nettet og biblioteket.