Interesse for kirurgi

Jeg er stud.med på KU og går på bacheloren. Jeg er for nyligt blevet interesseret i et speciale indenfor kirurgien. Er der gode råd på vejen til, hvordan jeg tidligt kan score bonus-point til når jeg en dag skal ud og søge I-stilling og derefter skal specialisere mig? Er det en god idé at få fx FADL arbejde på en relevant afdeling eller hvordan. Måske blive medlem af SAKS (når det hele nu åbner op igen)?

FADL-arbejde er næppe relevant.
Aktivitet i SAKS (særligt hvis du er mere end blot medlem) vil være godt. Ellers kan du overveje at søge OP-assistent stillinger, instruktor-stillinger, lægevikariater på relevante afdelinger og så selvfølgelig forskning.
I-stillingen skal du nok få. Det er mere H-stillingen der kan være svær at få.
Og så husk at Danmark er mere end København. Ønsker du et særligt speciale hvor der måske er mange om budet må du tænke geografisk bredt. Aalborg har også et universitetssygehus og det samme gør sig snart gældende for Esbjerg. Sidstnævnte har i øvrigt fremrangende ry fra stort set alle afdelinger.
Du kan også gå ind og kigge på hvad der særligt vægtes når regionsudvalget vælger hvem de vil ansætte til deres H-stillinger.

Dbh.
KmK

1 Synes om