Kan jeg stadig blive læge?

Hej, jeg heder Naja og går i 9. Klasse. Jeg overvejer vejen mod medicin, da jeg er meget interesseret i faget.

Jeg er det nærmeste til topkarakterer man kan være, ikke mindst er jeg også god til at kommunikere især med børn. Min drøm er at hjælpe andre mennesker, og blive klogere på anatomien. Men jeg har et lille problem, da jeg blev født med en godartet svulst i højre pegefinger (højre arm). Jeg fik den amputeret den som 4 årig. Mine forældre bakker mig 100% op. Jeg har gået og gumlet på det længe, og måtte finde svar. Google har ikke rigtig hjulpet mig, så tænkte hellere jeg måtte spørge i et andet sted. Jeg har forresten fuld motorik i min hånd, får dog smerter hist og pist, men ikke noget som stopper mig overhovedet. Faktisk så er set sådan, at mennesker som jeg har kendt i flere år, slet ikke ved at jeg mangler en finger. Jeg vil bare have et konkret svar om jeg kan blive læge.

Hører tit at jeg kan vælge andre veje, men det er jeg ikke rigtigt interesseret i. Har læst meget om studiet og et helt med på hvad det drejer sig om.

Mvh. Naja

1 Synes om

Ja du kan blive læge! :blush:

Traditionelt har man delt de lægelige specialer i medicinske og kirurgiske, hvor man i de medicinske behandler med et lægemiddel, mens man i de kirurgiske behandler med en operation. De forskelle er i mange af specialerne langt mere udviskede, men helt overordnet er der en bred vifte af forskellige specialer, du kan vælge efter studiet. Det er svært at vide, hvor stor begrænsning en manglende finger vil have for dig i et bestemt speciale, og måske vil det have nogen begrænsende effekt i kirurgi, men formentlig praktisk talt ingen i et rent medicinsk speciale. Så opsummerende er der så mange forskellige veje, du kan gå efter studiet, at jeg tænker, at selv hvis du manglede en arm, ville du kunne vælge noget. Det samme gælder selvfølgelig studiet.

Tak fordi du svarede👍🏼

Tak for hjælpen​:+1:t3::+1:t3::+1:t3::+1:t3:

Det kan du sagtens, jeg er læge og arbejder sammen med én, der mangler 2 eller 3 fingre. Du bliver måske ikke kirurg, men der er så mange andre veje at gå og kirurgi er også kedeligt.

Det sidste var bare en joke ;).

Til sidst - hus nu at nyde de unge år. Jeg kan blive helt forpustet når jeg hører børn/unge mennesker være så målrettede ifht uddannelse og job. Alt det bedste fremover :slight_smile:

Tak for svar:)

Forresten hvad gør din kollega med handsker? Det er jo et must.

Jeg stresser ikke over min fremtid. Det kommer som det kommer, er ung og kan stadig skifte mening. Jeg er bare blevet træt af at spekulere. Jeg er ved at gå id af folkeskolen, og bliver tit spurgt hvad jeg vil. Svarer for det meste bare at jeg vil tage en HTX og læse medicin. Jeg tør aldrig at fortælle at jeg drømmer om at blive læge, da det lyder meget ambitiøst.

God dag:)

Googla BJ Miller, efter en ulykke miste han hånden og båda benen. Han valgte at studere til læge og blev en specialist i palliativ vård. Hans historia er onekligen inspirerande.

1 Synes om

Min kollega og jeg er ved en medicinsk afd, og her bruger vi kun handsker ved særlige lejligheder. Tror bare min kollega bruger de samme som alle os andre :slight_smile: