Kemi KU første semester

Hej
Er der nogen, som har erfaring med kemi første semester på ku??? Det er nemlig fire år siden jeg havde kemi på c- niveau…så det kommer jeg nok ikke så langt med, så derfor ville jeg gerne læse lidt forinden…Jeg kunne se, at de relevante bøger var Helge mygind? Men hvilket niveau? og er det alt i helge myginds bøger, som er pensum??? Desuden så jeg, at fundamentals of general organic and biological chemestry var pensum…nogen erfaringer med den bog? Er hele bogen pensum???

Hei!

  • Jeg har i alle fall Helge Mygind KEMI 2, og den er helt ok. Utolig upedagogisk bok!

  • eBoken “Basal almen kemi for biologer” er pensum og den kan lastes ned fra: http://forlag.fadl.dk/vis_bog.phtml?uid=492 Der Mygind er upedagogisk setter dette settet en helt ny standard for kjedelige bøker og totalt fravær av en smule pedagogikk. Dessverre så er det slik.

  • Holum er et vanskeligere tema å ta for seg. Personlig synes jeg at han er god, men mange foretrekker John McMurrys bok med samme tittel. Dette blir en smakssak. Disse bøkene brukes kun til organisk kjemi, og dermed er kun de siste fem eller så kapitlene pensum.

Jeg håper du fikk litt hjelp av dette, og jeg vil anbefale deg å lese gjennom eboken og repetere litt organisk kjemi før du starter.

  • Gorjan

Jep, store dele af 1,2,3 Mygind er pensum, samt den organiske del i Holum!! Jeg kom selv med et c-niveau i kemi og a-niveau i “biokemi” (HTX), men det følte jeg ikke jeg kunne bruge til noget!! :frowning:
Så der har været MEGET at læse/lære for mig… Hvis jeg ku gøre det om, ville jeg især koncentrerer mig om følgende ting i Mygind 1,2 og 3:
*Syre-Base kemi.
*Thermodynamik
*Organisk kemi
*Kinetik

Samt downloade tillæget i kemi: Basal kemi for Biologer af Jørgen Kristoffersen. Og kigge/læse lidt i det. Det kan du finde på http://www.imbg.ku.dk

Du behøver ikke kigge i Holum, Mygind giver en god indgangsvinkel på den organiske kemi!
Held og lykke

MVH
Simon

tak for dit promte svar…
havde du læst noget inden du startede…hvor meget vil du skønne, at det er nødvendigt at læse…??? Er det helge mygind 2 eller helg mygind B niveau??? ER det også helge mygind A niveau…hvor kan man finde helt konkret information om det henne???
tak

hmmm nu skriver i mygind 1,2,3… er det det, som svarer til niveau, c,b,a…måske dumt spørgsmål men jeg har stødt på bøger som hedder mygind, 2 og 3 men jeg har også stødt på niveau bøgerne…hvilke er det???

Hejsa
Jeg går selv på 1.sem KU og kemi er røv og nøgler… sååå svært er det ikke der er bare meget og hele tiden - og ikke særligt interessant…
Mygind 1, 2, 3 er en ældre udgave af mygind 2000 serien; a, b og c. Det er står stort set det samme men sidetal på læseplanen er udfra 1,2,3 serien. Og ja det er det hele! (jeg kan ihvertfal ikke lige udelukke noget…) Så begynd du bare fra en ende! Jeg har selv et c-niveua fra år 1999 så det var lidt rustent…
Holum er efter min mening go nok… mange ord men rimlig pædagogisk… Men den skal man først bruge den sidste til aller sidst…da netop Holum har det med at forsvinde ud af hovedet igen kan du roligt vente med den!
Men gó fornøjelse og husk at nyde sommeren! så slemt er det heller ikke og det er nomeret til et semester…så det kan nås! :0)

tak for alle jeres svar…det er meget værdsat…totalt godt forum og d er dejligt folk er så engageret…

Du finner en del info om hva du må kunne etc. her. http://www.imbg.ku.dk/ Trykk på undervisningsmateriale på høyre side --> 1.sem Medicinsk kemi. Der ligger det læselister samt noen forelæsningsnoter.

Jeg kan selv anbefale McMurry, men hvis du er relativt dyktig i kemi, er det nesten nok at læse organisk kemi på biblioteket og bruge kemiske data og opgaverne godt.

Hvis du vil opgradere dit keminiveau, skulle du skynde dig at melde dig til et kemi turbokursus på f.eks. DTU. Her kan du opgradere fra C til B-niveau, så du både får repeteret dit C-niveau og så tilføjet noget ekstra, som gør starten med medicinsk kemi lidt lettere (forhåbentlig)

Jeg skal selv starte til septemper på KU 1. semester, og jeg har tilmeldt mig. Det er SU-berretiget, så økonomien skulle ikke være noget problem.

Det tager 3 uger, løbende fra 1. aug - 20. aug 2005 med eksamen mandag d. 22. aug 2005!

For nærmere info http://www.adgangskursus.dtu.dk

Vh. Kim

Pas på I ikke går glip af rusturen for at tage kemi-kursus! :smiley:

Er det nødvendigt med al den kemi? Ved godt at der er mange tunge “kemi” fag i den første det af studiet, men til optagelse kræves der jo kun et C-niveau. Er det ligefrem en god ide at opgradere sit kemiC?

det kommer an på hvilket universitet du søger optagelse på, på Århus har du mere eller mindre ingen kemi de første 3 semestre

Jeg søger ind på KU og AU… Gidder simpelthen ikke bo i Odense. Jeg flytter til Århus om meget snart, så jeg håber helt sikkert på at blive optaget på AU.

Men Jensemand, du siger at der næsten ikke er nogen kemi på de første 3 semestre. Hva så derefter? Så kan man da ikke huske noget fra sit gymnasie C-niveau…

Hvilke bøger vil i anbefale at man køber (Helge Mygind). 1-2-3 eller a-b-c… og hvis det er 1-2-3 er det så dem der hedder kemi A-niveau 1-2-3 ? For jeg har jo personligt selv kun et rustent c-niveau fra 1.g.

Jeg vil også klart anbefale, at du opsruster kemien. Da jeg skulle have kemi, så brugte vi kemi 1,2,3 , men de er vist også begyndt at bruge kemi 2000 serien. Det er disse bøger, som er på dette links

http://www.nuurb.dk/product.asp?product=707
http://www.nuurb.dk/product.asp?product=2625
http://www.nuurb.dk/product.asp?product=2625

Jeg syntes, at myginds bøger er meget pædagogiske og fortæller det klart og tydeligt, så jeg vil klart anbefale dem. Det er også dem, som anbefales i kbh K.

Jaja, da var det overstått! Vi får se hva 6. juli bringer med seg. 8) God sommerferie, så får vi håpe at den varer helt til slutten av august!

Det kan klart anbefales at læse op på kemien!! Jeg tog selv et B-niveau som studenterkursus (havde oprindelig C)

m.h.t. bøger er det næsten obligatorisk at læse mygind på et eller andet tidspunkt, men lad være med at gå ud og køb dem fra nye. I vil slå jer selv i hoved et halvt år efter!!! Køb dem brugt, lån dem af venner, eller gå på biblioteket… I forhold til organisk kemi startede jeg med at læse fra Holum, Den indeholder nogle spændende medicinsk-relevante topics. Problemet er bare at man ender med at springe dem over for at blive færdig med at læse de laaange kapitler. Den er tung at danse med. Jeg endte med at læse McMurry, hvilket jeg klart vil anbefale, da den fuldt ud dækker pensum, men på et mindre antal sider!! En væsentlig ting i snart vil finde ud af :slight_smile: