Køb af blodtryksapparat

Jeg for tiden rundt og leder efter et automatisk blodtryksapparat da jeg ikke er alt for glad for mit ældre manuelle.

Jeg har imidlertid også enkelte dårlige erfaringer med automatiske blodtryksapparater idet jeg mange gange har set dem lave upræcise målinger i forhold til de manuelle hvor udsvinget er lidt mindre (havde fx engang et udsving fra første måling på 110/90 til anden måling på 140/80 på en ældre dame) - jeg vil derfor gerne have et apparat som andre har haft gode erfaringer med.

Udover dette har jeg bemærket der også er voldsomme prisforskelle afhængig af hvor det købes - jeg fandt et apparat til 400kr (Melissa) i Harald Nyborg hvorimod man gerne kommer af med 7-800kr på apoteker og specialiserede forhandlere som medshop - mit spørgsmål går derfor på om der umiddelbart er en sammenhæng mellem pris og nøjagtighed eller om de automatiske bare generelt er mere upræcise end de manuelle - og så kunne det selvfølgelig være dejligt hvis der var nogen der kunne komme med en anbefaling på en god / billig måler.

Med Venlig Hilsen
Jens Andersen

det er da vidst ikke megen held jeg har haft med den her tråd, virkelig ingen kommende læger der har nogen forstand på blodtryksapparater? 8(

Hvad skal vi med sådan et?

det klare sygeplejeskerne :slight_smile:

man kan jo se lægelig humor her :slight_smile:

Hvis jeg var dig ville jeg holde mig til et manuelt - men vil du have et automatisk, så vælg et omron. Det er det der bruges ofte på alle hospitaler, og er så vidt jeg lader mig fortælle, meget pålideligt.

Men bare lige så du er klar over det… Du vil ikke tit få to ens målinger - der vil altid være en vis variation, dog bør den jo ikke være for stor.

Derudover… Husker du de gode principper med at tage et blodtryk? Husk at pt. i princippet skal slappe helt af i fem minutter sidde oprejst, og såfremt det kan lade sig gøre, skal pt. også have armen i hjerteniveau. Men disse principper køres dog let elegant hen over når travlheden er størst… som oftest…

Har haft lånt et omron M4-I, men det er ikke meget værd, det giver dybt forskellige målinger konstant svingende fra 90/50, til 140/60, på trods af mit blodtryk med det manuelle mere eller mindre konstant ligger på 150/95, kan da næsten ikke forestille mig at de bruger sådan et katastrofeapparat på hospitalerne.

Øv det var da lidt højt - altså det manuelle blodtryk…

ja - taget i betragtning af at jeg er i mine tidlige tyvere så 150/95-100 er ret højt om morgenen, har ikke lige fundet ud af hvorfor det er så højt, men er begyndt at skrive værdier ned morgen og aften - derfor jeg lidt savner en brugbar automatisk måler

Hej

Vælg et apparat der er klinisk testet. Bed om dokumentation /referencer. Det er din bedste garanti for præcise målinger med elektroniske apparater.

Har både prøvet et omron M4-I og et A&D UA-779 (jeg skulle mene i også forhandler det), men jeg får slet ikke de samme entydige målinger med dem i forhold til det manuelle, omend A&D’eren dog har vist sig mere brugbar end Omron, begge skulle være klinisk validerede, men når jeg tar blodtrykket 5 gange efter hinanden kan jeg få vidt forskellige målinger hver gang … det er vel ikke sådanne apparater der også bruges på sygehuset o. lign., det er ikke ret betryggende i hvert fald.

Tror bare jeg holder mig til mit manuelle, eller tak for rådet

Vil bare lige indskyde, at det ikke er særlig smart at måle BT 5 gange umiddelbart efter hinanden på samme arm, da det alene vil give upræcise målinger. Jeg kan ikke lige huske forklaringen på hvorfor, desværre.

ved det godt, men ikke desto mindre er forskellen mellem de først målte tre gange ikke ligefrem mindre, og hvis du ser det skema jeg har lavet den sidste uge for aften og morgenmålinger går der gerne variationer fra 100/50 til 170/80, ikke ligefrem noget der giver et godt billed over situationen

nu er det ikke for at være på tværs, men har du konsulteret din læge ang. dit blodtryk… det er jo altså en anelse for højt osv… Ikke fordi vi naturligvis ikke gerne vil være behjælpelige og alt det der, men alligevel :slight_smile: