KU vs. SDU

Nu er jeg blevet optaget på SDU og som mange andre, venter på svar fra andre universiteter.
Nu gør jeg ikke det store håb om at komme ind ved KU, men HVIS jeg gjorde, så skal min prioritering jo ligge der inde på optagelse.dk.

Jeg vil hellere bo i Odense og jeg synes at SDUs system lyder bedre men jeg ved jo at KU har mere “prestige”.
Så jeg ville spørge…Har det en betydningsfuld indflydelse på min karriere hvilken skole jeg vælger af de 2? Har jeg bedre chance for at komme ind ved respekterede universiteter som Harvard, Karolinske, John Hopkins etc. ved kandidat/speciale hvis jeg studerer på KU end SDU?
Nu får jeg først svar 30. Juli jo, og jeg er bosat på Island. Dette betyder at jeg ikke rigtig har nogen tid for at finde bolig. Er det nemt at komme ind ved et kollegie i KBH, hvis jeg så søger nu?

Alt input er er velkomment!

Kan melde ud og sige, at det IKKE er nemt at finde kollegie el. ungdomsbolig i København. Nu ved jeg dog ikke om kommunen kan hjælpe dig, hvis du kommer fra Island af. Der plejer at være opprioritering af folk, som kommer langvejsfra.

KU anses for værende et mere velomtalt uni end SDU, det fremgår bl.a. af deres placeringer på diverse ranglister. Se bl.a. her:

Med det sagt, så tror jeg ikke, at det være afgørende for fremtidige udvekslingsmuligheder, her ved jeg, at karakterer i nogen tilfælde kan være afgørende - mange universiteter har adgangskrav ift. gennemsnit.
Strukturelt kører SDU dog med bloksystem, frem for det mere traditionelle halvårs semester, som giver dig bedre mulighed for at fordybe dig i færre fag ad gangen - det er helt klart et plus.
Hvad angår byen, så kan med sikkerhed siges, at København helt klart er et federe sted at bo, hvis du foretrækker bylivet. Meget mere gang i den! :smiley:

Jeg ved godt at mange går vildt meget op i “rankings” af universiter, men synes personligt ikke at der er så meget værdi i det.

Ser man på vurderingerne, står der f.eks. at KU ranker som nr. 45, mens Karolinska ikke engang

er placeret[sup]1[/sup].

Alligevel skriver dem, der vurderer universiteterne følgende:

[quote]Karolinska Institutet is one of the world’s leading medical universities. Its mission is to contribute to the improvement of human health through research and education. Karolinska Institutet accounts for over 40 per cent of the medical academic research conducted in Sweden and offers the country’s broadest range of education in medicine and health sciences. Since 1901 the Nobel Assembly at Karolinska Institutet has selected the Nobel laureates in Physiology or

Medicine.[sup]2[/sup][/quote]

Sjovt nok er der alligevel rimelig bred enighed om at KU’s medicinstudie ikke når Karolinska’s til sokkeholderne, spørger man ude i den store verden.

Ligeledes ligger DTU som nr. 134, og ikke desto mindre er det DTU der bliver sammenlignet med MIT, IKKE KU. DTU ligger generelt også længder foran KU i deres forskning, da de er langt mere specialiserede end KU nogensinde vil blive.

Selv har jeg boet i USA, og har endnu til glæde at møde en, der ikke er MEGET inde i den verden, der kender til KU eller SDU. Begge er stort set ikke kendt ude i den store verden, og hvis du kigger på den medicinske verden, vil det give 10 gange mere respekt at studere på Karolinska, eller endnu bedre Harvard, end nogle steder i Danmark.

Om end ikke andet, har du stadig (så længe som det nu varer) muligheden for at skifte efter bachelordelen, til et andet universitet.

Hvad angår bolig, hjælper kommunen ikke med noget som helst. Sidste år var den en reportage i TV2 Lorry (lokalstation for København) med boligsøgende, der stillede sig i kæmpe køer ved Ciu’s (centralindstillingsudvalget) kontor i håb om at finde en bolig. Ifølge Ciu var de færdige med listen af boligansøgere i November måned[sup]3[/sup], så vil opfordre dig til at søge en studiebolig i København hurtigst muligt, og så takke nej, hvis det ikke bliver aktuelt.

Kilder:

  1. http://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2013#sorting=rank+region=+country=+faculty=+stars=false+search=
  2. http://www.topuniversities.com/universities/karolinska-institute/undergrad
  3. http://pol.dk/2066437

Fordi du er fra Island, og derfor har mere end en times transport, er du garanteret en bolig.
MEN du skal tage imod den første bolig, du bliver tilbudt, uanset hvor den befinder sig. Dvs hvis de finder en bolig til dig i Slagelse og læser i KBH, skal du tage den. Ellers mister du din plads på akutlisten.

Ok, tak for svarene :slight_smile:

Jeg tror jeg tager pladsen ved SDU, endda har jeg fundet en god møbleret lejlighed inde i Odense.