KVOTE 2 på KU

Jeg bliver student her til sommer, men jeg tror desværre, at jeg ikke kan få det snit, man har brug for at komme ind på medicinstudiet. Hvis jeg klarer mig godt til mine eksamener, kan jeg måske komme ind - det afhænger lidt af hvad adgangskvofienterne bliver på de forskellige universiteter i år. Jeg har tænkt mig at prøve mine chancer på Kvote 2 på KU og dermed også søge ind i en anden uddannelse, så jeg kan starte med det samme efter sommerferien.

Mit spørgsmål er så, hvilke videregående uddannelser i har taget for så at bruge dette til jeres motiveret ansøgning? Én som jeg kender læser Medicin og Teknologi på DTU.

Desuden har jeg hørt, at man ikke længere på have to bacheloruddannelser, så hvad gør man i den situation? da KU ligger meget vægt på, at man har en bachelor i noget.

Håber der er nogle som kan give svar på mine spørgsmål :slight_smile:

:S De kigger kun på dele af bacheloren nu, fx 1 eller 2 år, men der er andre ting de vægter lige så højt som tideligere nævnt er der 7 kriterier, bl.a. erhvervserfaring tæller rigtig højt.
Jeg selv har snakket med ku studievejledning og blevet anbefalet at læse de fag op hvor jeg ikke har 12-taller så det har jeg gjort, derudover har jeg 2 års erhvervserfaring med relevant arbejde og 1./2. semester af medicin m. industriel specialisering fra AAU, og 1/2 år i udlandet med relevant arbejde lønnet + 1/2 frivillig.
det skal lige siges at jeg selv har søgt i år så kan ikke med 100% sandsynlighed sige de virker, men hvis du vil have gode råd og vejledning om ku så snak med deres studievejledning de er rigtig dygtige og gode til at guide dig til hvad der kan hjælpe din ansøgning.

Jeg overvejer at søge ind på odontologi, kan jeg bruge dette til min motiveret ansøgning? eller er de to uddannelser ikke så relateret?

Odontologi er helt klar tæt relateret til medicin studiet!

Men som MariaMa skriver, så ser de ikke KUN på henholdsvis studieerfaring el. erhvervserfaring - de vil gerne danne sig et helhedsindtryk af din motivation.

Det, som er vigtigt i motivationsansøgning er:

  • du demonstrerer, at du har arbejdet hårdt for at kvalificere dig til medicinstudiet
  • Demonstrerer, hvad der er indre motivation (drive) for dig. F.eks. Du er arbejder mere effektivt / får drive i en presset situation (dette skal bunde i virkelige scenarier) ; du er drevet af ansvar (demonstrerer lederegenskaber) som er vigtigt på medicinstudiet.
  • demonstrér, hvilke kvaliteter du har tilegnet dig gennem livserfaringer
  • Vis, at du er en person, der arbejder for dine mål, hjælper/leder andre mennesker,

Lav lidt research på, hvad ‘motivation’ og ‘drive’ egentlig er for nogle størrelser. Det vil helt klart gøre din ansøgning mere fokuseret på at vise dette. :slight_smile:

Tak for svarerne alle tre - det vil jeg helt klart tage til mig