Læge i det private - Skal man tage speciallæge uddannelse?

Hej jeg har i det sidste stykke tid gået en del med drømmen om at starte mit eget bud på hvordan man kan give patienter en bedre behandling, og jeg vil gerne starte op i det private.

Jeg var inde og se på I og H-stillinger og kunne se at før man er færdiguddannet speciallæge tager det en 5-6 år, hvor jeg i alt den tid skal være i det offentlige.

Jeg har ikke noget imod det offentlige sundhedsvæsen og synes det er OK, men jeg tror på det kan gøres bedre.

Jeg synes det ville være en skam at bruge nogle af de bedste af mine unge år, muligvis også mine bedste faglige år, på et offentligt system hvor jeg højst sandsynligt ikke kommer til at skulle have noget sagt alligevel, og hvor min “vej” er fuldstændigt cementeret på forhånd.

Så mit spørgsmål er kan man starte et privat foretagende op som læge uden endnu at have fået sin specialisering ?

Eller kan man blive speciallæge igennem det private ?

Fandt du en løsning? evt. meld tilbage? eller?

Hejsa jeg fik ingen tilbagemelding nej, og har sidenhen ikke lært mere om mulighederne i det private.

Hejsa.
I princippet kan du når du har gennemført KBU gøre hvad du vil. Du har derefter ret til selvstændigt virke.

Det der kan være problemer i er at din “privat” klinik er ren brugerbetaling. Men hvis du har et produkt, som “kunderne” ønsker, så kan du bare slå dig løs :slight_smile:

Hvis man skal ind under det offentlige “tilskudssystem” skal du have et ydernummer, som du “køber” fra en anden speciallæge. Her er jeg i tvivl om, om man rent faktisk skal være speciallæge for at gøre dette.

Håber det gav lidt hjælp :slight_smile: