Læse før studiestart på SDU?

Slettet

Jeg har haft en del brug af mit bio A niveau, men personligt ville jeg synes du skulle bruge tiden på at slappe af og få noget arbejde…Du kommer til at få travlt på studiet og du lære alt hvad du skal vide der :smiley: (hvis du altså har haft kvali. fagene :slight_smile:

Jeg syntes også du skal slappe af… Men hvis du gerne vil læse noget op, så er kemi en god idé. De forventer man har rimelig styr på kemi B niveau, så det kan du kigge lidt på… Man har primært cellebiologi og akutberedskab på 1. modul, som jeg husker det…

Ja kemi er en god ide. Ellers læs noget (gymnasie) fysiologi. Nogle af de bøger der er skrevet til biologi i gymnasiet er faktisk ganske gode. Ligesom molekylærbiologi og cellebiologi kan være ganske godt at læse.

Lad bare være med at kaste dig over anatomi eller histiologi, du får masser af den slags senere! Men dan dig, det store, men overfladiske overblik inden du starter.

Vil også bare sige som de andre, at du skal vente med at læse til du kommer i gang :slight_smile:
Spar evt. nogle penge sammen så du er fri for at tænke så meget på økonomien i begyndelsen og kan bruge tiden på at finde ud af hvordan du skal læse :slight_smile:
Held og lykke!

Kære Viss

Enorm forståelse: Jeg havde det nøjagtigt som dig for knap et år siden. Valgte vinterstart og er nu lige ved at være færdig med modul 2. Glem det der med at “arbejde løs” - det gør du sikkert allerede - din nysgerrighed kan tydeligvis kun mættes ved at få lidt overblik allerede nu. Jeg havde stor glæde af at læse:

  • “Politikens Menneskekroppen” af Steve Parker, der en stor usædvanlig velillustreret og smuk bog, der tager der fra den ene ende til den anden af mennesket (inkl. lidt om sygdomme) uden alt for mange fejl. Meget givende. Desuden fedt at have det overblik: De færreste kunne ved studiestart fx placere milten.
  • Gyldendals Store Lægebog havnede også på min hylde og var rigtig fin til at danne sig et overblik igen. Heri er langt mere hverdagsviden, men også nogle gode forklaringer af kredsløbets funktion og lign. (selvom der jo er en del tid til, at du skal i gang med det - og jeg selv inklusive :slight_smile: .
  • Grundlæggende kemi B og A-niveau (Kend Kemien, Isis etc), helt sikkert noget, du får glæde af langt ind i studiet over at have fået læst færdigt på inden læseræset går i gang.
  • “Corpus” af Christian Graugaard er en sindsygt æggende og vækkende smuk fotografisk og illustrativ, men mere kunstnerisk tilgang til kroppen. Totalt coffeetable-bog, men er også skide rar at have i nærheden, når de tørre tekster griber om sig på de første moduler.
  • “Stiff” af Mary Roach: The curious lifes of human cadavers. Jeg behøver vel ikke sige meget mere. En vanvittigt velskrevet, prisbelønnet bog i featuredokumentargenren, der afdækker kroppens liv efter døden. Meget saglig, faglig og billedsskabende…
  • SE NOGET House M.D.- tv-serien - med danske undertekster! “Et afsnit House om dagen holder doktormanden fra døren.”

Og så kan jeg ikke lade være med at reklamere for http://www.Sundhedsforstyrrelsen.dk - mit eget lille radioprojekt.

God fornøjelse! Ses på WP en dag.

Jens

Mange tak for svar alle :smiley:

Guldborg, jeg tror jeg vil kigge nærmere på nogle af de bøger :slight_smile:
Da jeg har læst til sygeplejerske et år, har jeg rimeligt godt styr på basis an/fys, så tror jeg vil kaste mig over noget kemi.
Meen jeg skal nok huske at holde ferie som alle siger, det bliver de hårdeste 6 år i mit liv! Er dog ikke i tvivl om, det også bliver de bedste :smiley:

Mvh. Viss

Studiet er hårdt, men spændende og hyggeligt… Du skal kun glæde dig. Når du først er igang, så flyver tiden bare afsted…
Du må have held og lykke med studiestart. Kan godt forstå du er meget spændt!

Personligt ville jeg anbefale dig at læse Atul Gawandes bøger:

Complications (som behandler mange af problemstillinger som er relevante at kende både som stud.med og som læge. Hvorfor er det f.eks. ikke altid den bedste kirurg der opererer?)

Better (om egenskaberne der skaber en god læge, hvordan patientforløb adskiller sig mellem hospitaler og lande, smitte, vaccinationer, specialiserede læger i i-lande kontra generalister i u-lande og vist nok også om læger der deltageri henrettelse af dødsdømte fanger)

The Checklist manifesto (om hvordan man ved at tage ideen om checklister fra f.eks. piloter, ingeniører, investorere og applicere den på lægevidenskaben kan skabe markante forbedringer i patienters dødelighed)

Alle tre er utroligt letlæste og kræver ingen speciel fagkundskab. Jeg var rigtig glad for at have dem med på vagt, men de passer fint som hyggelæsning og giver virkelig stof til eftertanke!

Fedt indlæg, Struensee. Jeg skal da lige en tur på biblioteket. - Jens

Tak. Køb dem evt over amazon.co.uk eller play.com - plejer at koste omkring 80 kroner pr styk inklusiv levering.