Læsepensum KU 1 semester

Jeg skal starte på 1 semester til 1 feb. Derfor håber jeg en venlig sjæl vil sende pensum for medicinsk kemi/basal humanbiologi.

Venlig hilsen
Torben

Du kan finde målbeskrivelserne på http://medicin.ku.dk/maal/. Der er jo frit lærebogsvalg, så pensum opgives ikke i sidetal i en bestemt bog. I praksis bruger de allerfleste dog:

Humanbio:
[ul]
[li]Hole’s Essentials of Human Anatomy and Physiology (pensum svarer til hele bogen)[/li]
[li]Kompendie i Basal Humanbiologi af Sebastian von Huth (findes her: http://www.mdb.ku.dk/manan/andre/huth_k … iologi.pdf)[/li]
[/ul]
Kemi:
[ul]
[li]Mygind kemibøger til B- og A-niveau (enten de ældre Kemi 1-2-3 eller de nyere Kemi 2000)[/li]
[li]Enten Denniston: General, Organic and Biochemistry eller McMurry: Fundamentals of Organic Chemistry[/li]
[li]Kemiske Data og Oversigter (KDO) - Formelsamlingen som er eneste tilladte hjælpemiddel til eksamen. Vær opmærksom på at der er kommet en ny i år, så du kan ikke købe en gammel brugt. Købes i bogladen.[/li]
[li]Diverse kompendier og noter[/li]
[/ul]

Tak for det hurtige svar.

Lige et hurtigt spg omkring human biologi. Er der nogen væsentlig forskel på Hole’s og eksempelvis “Menneskets anatomi og fysiologi” ( http://stetoskop.dk/menneskets_anatomi_ … 1aab70b5a5 ) eller “Fysiologi - en grundbog” ( http://stetoskop.dk/fysiologi-p-87.html … 1aab70b5a5 ). Ikke at jeg har noget imod at læse på engelsk, men det går nu engang hurtigere på dansk.

Venlig hilsen
Torben

Der må jeg være svar skyldig, men Hole’s er rigtig god og på ingen måde svær at læse - selv om det er på engelsk. Gode figurer, letlæselig, pædagogisk og godt struktureret… Kan varmt anbefales :slight_smile:

“Menneskets anatomi og fysiologi” er ikke dækkende på en række af punkter i målbeskrivelsen for kurset i humanbiologi; hvilke afsnit der er tale om, må jeg være dig svar skyldig på. Mange bruger den dog som supplement, da den er lettere tilgengængelig end Holes, idet den er på dansk. Holes er dog helt sufficient og alle læser da også efter den - én stor hyggelig billedbog :slight_smile:

Jeg kender i øvrigt ikke til nogen som har læst i “Fysiologi - en grundbog” på 1. semester, da den vist er møntet på de lidt senere semestre.