Læseplan til Essential Cell Biology?!

Tillykke til alle på 2.semester (KU) med deres flotte resultater i dag! :slight_smile:

Essential Cell Biology må være den strømlinede vej gennem cellebiologien, på trods af den anbefalede ‘The Cell’, dens omfang og alle dens skønheder. Dog kan jeg ikke rigtigt finde en læseplan til Essential. Skal jeg blot matche forelæsningernes overskrifter og prøve på det bedste? Jeg har erhvervet mig 3.udgave.

Jeg hører glædeligt om jeres erfaringer fra semestret og smid endelig jeres læseplaner herpå!
Jeg har alle tilgængelige læselister fra Absalon.
Geneser blev mit valg for histologien - Mest fordi jeg fik bogen gratis. :smiley:

Generelt er det sådan at vælger du at læse efter essentials så er hele bogen pensum. Men min erfraring er at du godt kan springe kap 1-3 over og starte fra kap 4. Derudover vil det være en god idé at låne the cell når I gennemgår signalveje da det kapitel (16) er lidt mangelfuldt. :roll:
Desuden lapper nogle af de sidste kapitler lidt ind over genetik og anatomipensumet, så her kan du springe nogle af siderne over og i stedet læse dem i genetikbogen eller geneser hvis du synes. 8)
Det skal lige siges at jeg læste efter den gamle udgave (2. edition). :censored:
3. edition er jo helt ny og udkom vist her i april/maj, så I bliver det første hold som har mulighed for at læse efter den og det er jo udviddet på nogle punkter.

Hvad angår Geneser, er denne bog ikke kun brugbar i histologiske sammenhænge.

Den er også god, når man skal have styr på den danske sprogbrug og de danske fagordvalg i forhold til cellebiologien og biokemien.
Det er meget godt at kende de danske ordanvendelser og fagbegreber, ikke mindst i forbindelse med eksamen, da “The Cell” jo kører lystigt derudad i det anglofile sprogspor.