Løn som KBU læge?

Hejsa. Jeg er ved at lægge budget for næste år hvor jeg bliver færdiguddannet og i den forbindelse tænker jeg egentlig hvad jeg kommer til at tjene? Er det forskelligt alt efter hvor man har KBU eller er det fuldstændig ligegyldigt? Kan man få overtid eller er man sat fast på 37 timer?

Jeg har kigget på overenskomsten men jeg er nok bare lidt dum da der står alt muligt som jeg ikke har meget styr på med diverse honorarer og trin osv.

Hvad kan jeg forvente på bankbogen til den 1. som en helt normal Jens Jensen uden store fradrag eller noget i den stil?

Grundløn for KBU-læger er på 32.000 kr. Hertil kommer tillæg. Et snit kunne være 34-35.000 kr pr måned. Hvad du får udbetalt afhænger af dine skatteforhold.

Det er ikke en prangende startløn, arbejdsbetingelserne in mente, men man stiger ret fint de kommende år.

3 Synes om

Tak for det. Det er vist okay taget i betragtning at det sådan set er en del af uddannelsen :slight_smile:

Kan du uddybe lidt hvordan de tillæg hænger sammen? Især måske dem alle læger kan forvente at gøre brug af.

Du kan læse mere om lønnen og dennes opbygning på Yngre Lægers hjemmeside:

https://www.laeger.dk/yngre-laeger-i-regionerne-loen

1 Synes om

Jeg synes, det er en temmelig ringe startløn, når man tænker på ansvar, arbejdstempo og arbejdsforhold med tvungne nattevagter og weekendarbejde.

Men vi stiger i løn løbende.

Enig, ringe startløn.

Men kig på livstidsindkomsten som læge - det er den der er interessant.

1 Synes om

Enig.

(men lidt svært som ny læge når man knokler derudaf og honoreres lidt beskedent efter egen smag) :wink:

Synes også selv det var en ørkenvandring som nyuddannet læge og sit første barn. Man skal dog ikke glemme pensionen - den er jo også “flot”.

Grundløn som nyuddannet
Grundløn: 32.242,92 kr
Pension: 5.432,92 kr
Total: 37.675,84 kr

Tillladelse til selvstændigt virker (efter KBU)
Grundløn: 32.242,92 kr
Tillæg: 3.500,67
Pension: 6.022,75 kr
Total: 41.766,34 kr

.1. år af speciallæge uddannelsen - altså efter din intro i det givne speciale
Grundløn: 32.242,92 kr
Tillæg: 5.239,50 kr
Pension: 6.315,75 kr
Total: 43.798,17 kr

.1. reservelæge (jeg mener det er 2 år før du er speciallæge)
Grundløn: 40.672,17 kr
Tillæg: 5.239,50 kr
Pension: 7.736,08 kr
Total: 53.647,75 kr

Derud over kommer der ulempetillæg, varselingstillæg, weekendtillæg så lidt ekstra kommer der oveni afhængigt af hvor vagttungt et arbejde du har.

Leg evt med: https://loenberegner.yl.dk/

Hej, er de 32000 før eller efter skat? Inde på Yngre Læger står der nettoløn, er det så før eller efter skat?

Jeg foreslår, at du bruger lidt tid på at finde ud af hvad begreberne “netto” og “brutto” betyder. Det er virkelig vigtigt i denne sammenhæng

2 Synes om

Nettoløn er dét du får udbetalt efter skat :slight_smile:

@AndersN1
Blot et lille perspektiv, måske lidt off topic - og det er ikke for at være fræk - men jeg har den højeste musikalske uddannelse der fås i Danmark, som dirigent, samme varighed som medicin, og 14 års erfaring, og jeg er hverken sikret nogen form for job løn eller lønstigning; på en god måned lander jeg 20.000 før skat - hvis jeg ellers kan få pengene hevet ud af folk, det er nemlig ikke altid sikkert de vil betale dét der er lovet. Det skulle man ikke lige tro kunne ske i Danmark, men det gør det.
Så der går også arbejdstid med kontrakter og anden formalia og at tjekke op på at aftalerne bliver overholdt.
Det er mentalt anstrengende at man ikke bare får dét man er værd og har arbejdet for. Og en dirigents arbejdsbetingelser tror jeg egentlig hverken er værre eller bedre, selvfølgelig afhængig af individets psykiske stabilitet (læger får lidt af hvert at se, men har forhåbentlig et bedre arbejdsmiljø med knap så mange rundsave på folks albuer som i et professionelt symfoniorkester). En dirigent har også et stort ansvar, men selvfølgelig langt fra så stort som en læge; ikke ansvar for folks liv og lemmer.

Jeg vil gerne væk fra dét miljø og i gang med at læse medicin. Det er ikke for pengenes skyld, men det er godt nok en rar tanke at der er jobs og en sikret og ok, stigende til god løn i vente hvis jeg når i mål.
Jeg tror nogle gange det glemmes at det ikke er en selvfølge at man får hvad man har arbejdet for, og at der mange med en lang videregående uddannelse med betydeligt ringere vilkår, for ikke at tale om kønsforskelle i løn og hvordan det kan være i andre lande. Jeg har i en periode arbejdet som blomsterbinder også, og de får cirka 16.-18.000 før skat om måneden, dvs. næsten det samme som en dirigent med 7 års uddannelse.

Som sagt var ovenstående bare for at sætte lægelønnen lidt i perspektiv. Jeg undskylder hvis I synes det er provokerende og ved siden af emnet.

1 Synes om

Det har jo ikke noget at gøre med emnet som sådan, men jeg synes at det er fint at få lidt perspektiv på tilværelsen! Tak for dit indspark @Leeloo. Håber at du bliver glad for din nye tilværelse på medicinstudiet :blush:

1 Synes om

Lidt off topic for tråden @Leeloo
Jeg tror du kommer til at få en lys lægefremtid, hvis du trives i vores fag.

Jeg kan evt anbefale dig at kigge på Ture Larsens forsking. Jeg husker ham fra min tid på Nordsj. Hospitals, hvor han præsenterede et oplæg før han pågyndte sin phd - netop omkring ledelse og non-verbal kommunikation. Jeg er sikker på du har nogle skills - der vil bringe dig langt i et teambaseret miljø!

https://www.nordsjaellandshospital.dk/presse-og-nyt/pressemeddelelser-og-nyheder/Sider/dirigenten-underviser-laegerne.aspx

Det ser da ud til det endte med en phd

https://www.nordsjaellandshospital.dk/presse-og-nyt/pressemeddelelser-og-nyheder/Sider/Dirigent-Ture-Larsen-forsvarer-sin-phd-afhandling.aspx

phD’en https://www.researchgate.net/publication/329802549_CONDUCTING_THE_EMERGENCY_TEAM_Focus_on_leadership

1 Synes om

Tak! Hvor sejt!
Og tak for et godt forum, frold :slight_smile:

Ja, det blev off topic, det var sikkert også fordi jeg lige havde læst en gammel tråd med en negativt ladet diskussion af lægelønnen og havde noget på hjerte i dén sammenhæng…

2 Synes om