Lønen som læge ifølge cepos

Undrer mig over lønnen er sat til 1,2 millioner og medianen er på næsten 1 million som cepos skriver.

Ifølge artiklern udregnes denne af følgende
“lønindkomst, indkomst fra selvstændig virksomhed og overførselsindkomster som dagpenge og børnecheck medregnes.”

Dette er dog ca. 83.000 om måneden for median lønnen. Af tidligerer debatter herinde lyder det hele lidt forkert. Der går vel mange år indtil man når de 50.000 eller 60.000 mht. Specialisering efter kbu. Ikke at alt skal gå op i penge men er million billedet forvrænget i form af mange timers overarbejde?

https://cepos.dk/om-cepos/i-medierne/se-listen-hvad-kommer-du-til-at-tjene-i-fremtiden

Jeg har ikke læst op på CEPOS og deres beregninger - men i deres er der givet inkl. Pension - hvor arbejdsgiver betaler 2/3 af de vel ca 17% som er hensat til pension. Dertil kommer feriepenge: 12,5% mener jeg at det er.

Du kan læse mere om din løn i som yngre læge her: Løn | læger.dk

Faldt over uddannelseszoom og ifølge dem er lønnen på det øvre kvartil omkring 60.000 efter 10 år. Noget lignende kan jeg også fornemme af ud fra det link du delte.

Mærkeligt :thinking:

1 Synes om

(60000+17%)+12%)*12 + tillæg
+bijobberi

  • så er vi deroppe omkring…
2 Synes om

Bliver man betalt for overarbejde?

Jeg kender ikke overenskomsten for overlæger - men det tror jeg ikke du gør.

Som Yngre læge, gør du - dog er det de færreste steder der tillader det, hvorfor du må afspadsere i stedet for.

Jeg kan huske jeg i 2014 faldt over en liste på afdelingen med lønninger. Det var vist ikke meningen den skulle ligge fremme. Men af den stod der, at en afdelingslæges løn med pension og feriepenge osv var 83.000 kr om måneden. Og det var 4 år siden. Så Cepos tal er nok ikke ved siden af.

Jeg er i dag praktiserende øjenlæge. Jeg trækker ikke så meget ud, for min gæld er virkelig stor. Men friheden er skøn og jeg elsker mit arbejde. Også selvom jeg pendler 11 timer om ugen til praksis og har åbent 39 timer. Jeg gør gerne reklame :slight_smile: