Med eller MedIS?

Hej Studmed

Jeg er kommet lidt i tvivl om jeg skal søge ind på medicin eller medIS. I fremtiden vil jeg gerne ind og arbejde med forskning i lægevidenskaben, medicin og andet. Er det så medIS der er det rette for mig? Jeg håber der er nogen herinde der ved lidt om det og kan hjælpe mig lidt på vej.

Jeg tror umiddelbart at MedIS er meget fokuseret omkring udviklingen af lægemidler, så hvis det er det du vil forske i, så er det jo oplagt. Mht. forskning i fx sygdomme o.lign, så er du som mediciner måske bedre stillet, og kunne evt. også overveje molekylær biologi?

Har du ingen interesse i patienthåndtering o.lign, og er du alene interesseret i forskningen?

Jeg er umiddelbart ikke interesseret i patientkontakten, så hvis jeg vælger alm medicin, så bliver det med henblik på at læse videre derfra og specialisere mig.
Jeg er bare ikke sikker på jeg er helt klar over, hvad en medIS arbejdsopgaver består i efter uddannelsen?

Jeg læser selv medicin på AAU, hvor de jo netop udbyder både MedIS og Medicin.
De første to år følger Medicin og MedIS det fuldstændig samme forløb, og vi er derfor fuldstændig blandet på tværs af uddannelserne.
MedIS kan bruges til rigtig mange ting, og den har overordnet tre forskellige retninger (Kan ikke huske dem helt, men du kan skrive til en studievejleder, som uden tvivl ville kunne hjælpe dig)
MedIS uddannelsen kan du netop bruge til at forske med - både i sygdomme og i lægemiddeler.
Så hvis du umiddelbart ikke er interesseret i patientkontakten, men mere er interesseret i forskningen vil MedIS være et rigtig godt bud!

De tre studieretninger på kandidatdelen på MedIS hedder
Translational Medicine
Bio Medicine
Medical Market Access.

Her er et link til kandidatstuidieordningen. Det er den, der adskiller sig fra medicin, bacheloren er stort set ens for begge studier. http://www.smh.aau.dk/digitalAssets/44/44520_medis_masterstudieplan.pdf