Medicin i Italien eller Danmark?

Hej!
Jeg er ked af, at jeg ikke kan udtrykke mig godt i det danske: jeg er italiensk, jeg læring det danske nylig.
Næste år jeg vil slutte gymnasium, jeg vil læse medicin. Jeg lide ikke den italienske uddannelse. Jeg bodde dårlige erfaringer, så jeg tænkte at forlade Italien for læse medicin i Danmark. Danmark eller Sverige. Måske jeg er ambitiøs…
Jeg virkelig ønsker at forlade Italien, men jeg føler forvirret.

Kan vær så venlig du rådgive mig?

Tak!

Så vidt jeg ved, kan du som Europæisk statsborger søge på lige fod med andre danskere til vores uddannelser, men du nok skal opfylde de specifikke krav, inklusiv dansk på A niveau (det højeste gymnasieniveau):

https://www.ug.dk/uddannelser/universitetsuddannelser/bacheloruddannelser/sundhedsvidenskabeligebacheloruddannelser/medicin

Karakterkrav er hårde, et snit cirka midt imellem B og A (10 og 12, oftest nær 11) er påkrævet.

Bemærk dog at uddannelserne foregår med en blanding af Dansk og Engelsk, med en overvægt af Engelsk i litteratur og dansk til forelæsninger og på hospitalerne. Det kommer altså til at stille krav til dine sproglige egenskaber! … Men det lyder til at du er forberedt på det! :-).

Jeg kender ikke forskel i kravene fra det enkelte universitet, men Syddansk Universitet kræver at du består en danskprøve - http://www.sdu.dk/uddannelse/bachelor/medicin/adgangskrav - “Studieprøven i dansk som andetsprog eller kunne dokumentere tilsvarende danskkundskaber.”

Der er ikke mange ikke-nordiske medicinstuderende i landet (mest på grund af sproglige barrier forestiller jeg mig), så jeg vil stærkt råde dig til at tage kontakt til de fire universiteter, der tilbyder uddannelsen, for at høre omkring deres erfaring med ansøgere fra andre EU lande!

Tillæg - http://studyindenmark.dk/ kunne måske også hjælpe, men de ser ud til at have et stort fokus på uddannelser som udbydes på Engelsk.

Tak! :slight_smile: