Medicin i USA

Kære alle,

Jeg har prøvet at læse mig lidt frem til hvordan det foregår med at komme til at arbejde som læge i USA. Men jeg er stadig lidt på bar bund.

Min plan indtil videre er at tage hele medicin uddannelsen i DK, i hvert fald indtil specialiseringen. Men hvordan foregår det så hvis jeg efterfølgende gerne vil arbejde i USA? Altså flytte permanent til USA, og søge om amerikansk statsborgerskab. Jeg har læst mig frem til at det er svært at arbejde som læge i USA som ‘udlænding’ men hvad hvis man er flyttet permanent dertil og søgt om statsborgerskab? Og hvor lang tid tager USMLE?

Desuden er der så nogle af jer der ved noget om gennemsnitslønnen i USA for specialiserede læger?

Nu er jeg ikke selv så meget vidne indenfor dette emne, men sådan som jeg har forstået så tager USMLE minimum 1 år og skulle efter sigende være rimelig hårdt. Hvis man gerne vil have en chance for at komme i "anerkendte " specialer i USA ( bortset fra GP ) så skal man score højt i point i USMLE, for kinesere og indianere har typiske høj scores og dem skal man i konkurrence med.

Ha ha ‘indianere’! Mon ikke du mener indere!? Ellers er der da for alvor sket fremgang i reservaterne :lol:

Jeg kender flere der arbejder i USA og også nogle der er vendt hjem igen.

Lønnen som speciallæge er cirka den samme som herhjemme, men der er forskel på arbejdsforholdene. Du arbejder typisk 7.30-18.00 (ja, også som speciallæge) og du tjener rimeligt godt på dette. Tilgengæld er det meget dyrt at forsikre sig som læge i USA hvilket du skal modregne i din løn - hvorfor timelønnen samlet er mindre end her i DK. Kravene til din viden er lidt højere end herhjemme og graden af specialisering er større. De “hotte” specialer i USA er ikke de samme som i Danmark. F.eks. er ortopædkirurgerne guder i USA og den status har de ikke her til lands - psykiatri er nogenlunde hot, anæstesi er sindssygt hot. Almen praktiserende læge er bunden af bunden.

Man tjener som “senior specialist” langt bedre end overlæger i Danmark. Men man er godt over de 45 år + inden man når dertil. Så vælger man USA er det en langsigtet investering - på den korte bane er der ‘flere penge i Norge’.

Forudsat studieaktivitet 24/7 (12-14 timer dagligt) kan step 1 klares på 3 mdr, step 2 ck på 2 mdr, step 2 cs på 1 mnd og step 3 på 2 mdr. Hvis du tager step 3 under residency kan du dog klare den noget hurtigere.

Løn - generelt højere i USA; almenpraktiserende tjener gerne omkring150.000 USD/år som de dårligst betalte, mens anæstesiologer, invasive kardiologer, neurokirurger m.v. tjener 400.000-500.000 USD/år i gns.

Jobmulighed: Hvis du ikke ansøger per 1. september i år (residency start 1. juli 2013), er muligheden for at få arbejde i USA i andet end almen praksis nærmest lig nul. Årsagen er, at USA har øget deres egenproduktion af læger, hvorfor de ikke vil have behov for at importere det samme antal udenlandske læger.

For mere info kan www.prep4usmle.com samt bøgerne i First Aid-serien anbefales.

Hej allesammen

Nogle der ved om man skal igennem USMLE når man er blevet speciallæge?

/Christian

Du skal altid igennem USMLE - og du kan ikke bruge din danske speciallægeuddannelse i USA (merit eksisterer ikke). Den skal gentages - i USA, hvis du vil arbejde derovre.

MEN - og det er et ekstremt lille men - hvis du er en internationalt anerkendt ekspert, kan der i (få) tilfælde dispenseres for amerikansk autorisation. Jeg har dog aldrig hørt om, at det er sket.

Desuden - hvis du har USMLE og udenlandsk speciallægeuddannelse kan du søge om fellowship, men det er svært at få et godt et af slagsen, hvis du ikke har speciallægeuddannelsen fra USA.

Bare af ren nysgerrighed! Er der nogen af jer der ved om det er muligt at arbejde som speciallæge i Danmark, med en amerikansk speciallægeuddannelse?
Jeg tænker bare hvis man er så heldig at få mulighed for at uddanne sig til speciallæge i USA, efter at være blevet cand.med i Danmark og har været i KBU, om man så kan komme tilbage til Danmark senere hen og arbejde som speciallæge?

@aloha, hvis du har ret til selvstændigt virke, kan du søge en af videreuddannelsesregionerne om merit for hele eller dele af din speciallægeuddannelse fra udlandet. I nogle tilfælde vil de bede om supplerende ansættelser. Der er et eller andet kursus - LAS? - som alle skal tage, ligemeget hvad.

Jeg kender til en tysk læge, uddannet neurolog i USA, som p.t. er ansat på Riget. Han havde tilsyneladende ingen problemer med at få anerkendt sin uddannelse. Det er dog også en mulighed at SST har udstedt en dispensation, så han kan arbejde som overlæge i neurologi i stedbestemt funktion (d.v.s. han må evt KUN arbejde på Rigets neuro-afdeling).

Jeg har valgt at følge mine drømme - og tager chancen. Hvis DK ikke vil have en speciallæge om nogle år, så kan jeg sikkert finde andre (og varmere) græsgange.

PS Det er muligt at søge om forhåndsgodkendelse hos en af videreuddannelsesregionerne, men det tager sikkert en krig.