Medicin og radiograf/medis?

Hej alle,

Jeg har længe ønsket mig at læse medicin, men da jeg ikke har gennemsnittet, har jeg måtte ty til kvote ligesom så mange andre. Jeg er på nuværende tidspunkt igang med at læse tre af de adgangsivende fag, og hvis jeg får høje nok karakterer, ser jeg mine chancer for at komme ind på AU eller AUU som værende relativt gode.

Hvis jeg ikke skulle komme ind, har jeg en plan B, som enten lyder på at læse til radiograf eller læse medicin med industriel specialisering med henblik på at søge ind på KU efter fuldendt bachelor (selvom konkurrencen om pladser er vanvittig hård) - jeg hælder selv mest til radiograf, men jeg tror umiddelbart at medIS vil vægtes højere, da den skulle ligne bachelor-delen i medicin mere? Hvad synes I? Ville en bachelor i medIS være bedre til en evt. kvote 2 ansøgning til KU? Har I nogle erfaringer eller tanker omkring dette? Alt ville hjerteligt velkommen! På forhånd tak.

Nu kender jeg ikke så meget til radiografuddannelsen, men jeg tog selv en bachelor i medicin med industriel specialisering i 2012. Dengang jeg gik på uddannelsen var studieordningen for medicin og medis mere eller mindre identisk, hvilket helt klart er en fordel når du skal søge kvote 2, men også mht. merit for nogle fag. Jeg er selv kommet ind via kvote 2 i København, og kender til flere andre som også er (alle med en bachelor i medis). Så jeg tror helt sikkert at en bachelor i medis vil hjælpe dig godt på vej. Samtidigt vil det også være en god idé at finde noget studierelevant arbejde, og måske lave noget frivilligt arbejde med IMCC, som du helt sikkert kommer til at stifte bekendtskab med, hvis du starter på medis. :slight_smile:

Tusind tak for dit svar :slight_smile: Det lyder rigtig lovende! Nu hvor du selv går på medicin på KU, hvor stor en forskel synes du så, at der mellem medicin og medIS studiemæssigt? Er det en del sværere, eller ser du mange ligheder mellem de to studier? Og må jeg spørge om hvilke/hvor mange fag, du har fået merit for, og om det ændret længde af bachelor-delen af medicin for dig?

Det var så lidt! Jeg syntes der er mange ligheder i forhold til stoffet vi skal igennem, dog er der selvfølgelig forskelle, men du vil helt klart kunne genkende det meste af stoffet. Mht. undervisningsformen vil du nok se en større forskel - AAU er mere klinisk med case gennemgang af nye patienter hver uge, flere ophold på sygehusene, samt undervisning på mindre hold, hvor man bl.a. får øvet forskellige undersøgelsesteknikker og kliniske færdigheder. KU har også undervisning på mindre hold (studenter aktiverende undervisning), men det er ikke helt på samme måde (minder lidt om alm. klasseundervisning). Så hvis man er tilhænger af problembaseret læring, tror jeg man vil finde AAU nemmere, men generelt tror jeg, at sværhedsgraden ligger nogenlunde ens.

Jeg har fået merit for kursus og eksamen i medicinsk celle- og vævsbiologi samt excitable celler, som ligger på 2. semester. Det har ikke gjort, at jeg har kunne gøre uddannelsen kortere, men det gav mig et par måneders ferie :). Udover det, er jeg ret sikker på man kan få merit for sit bachelorprojekt, men så langt er jeg ikke kommet endnu.

Det hele lyder rigtig godt i mine ører! Jeg siger tak igen, hvis jeg ikke skulle komme ind på medicin, vil jeg helt sikkert på medIS vejen og håbe på, at jeg kan komme ind den på måde :slight_smile: Tak!!

Hej :slight_smile:

Jeg er selv studerende på MedIS-uddannelsen og jeg jeg nogle spørgsmål jeg godt kunne tænke mig at spørge dig om.

  1. Da du blev færdig med bachelor i Medis, kom du så ind på kandidat eller bachelor i medicin i København?

  2. Og for at komme ind på medicin gennem kvote 2 i København kræves der at man har haft et højt snit på bachelor i MedIS eller kan man godt “nøjes” med bare at bestå eksamenerne?

Jeg ville blive overlykkelig hvis du kunne besvare mine spørgsmål!!

Hej Ahl :slight_smile:

Jeg er optaget på bacheloren i København - det er ikke muligt at søge direkte ind på kandidaten med en bachelor i industriel medicin, men du kan søge merit for nogle eksamener og kurser.

Mit snit fra MedIS er middelmådigt og ligger, så vidt jeg husker, omkring 7. Jeg ved faktisk ikke hvor meget de ser på dine karakterer fra MedIS, men jeg kunne forestille mig at, hvis man kun har fået 02 hele vejen igennem, vil de måske være lidt tilbageholdende med at optage dig.

Håber det hjalp lidt :wink:

Tak for dit svar :smiley:

Hold da op. Det er godt nok en lang tur man skal tage. Det er fedt at du kæmper så meget for det!

Havde du relevant erhvervserfaring (frivilligt arbejde, studiejob, kurser, praktikophold osv.)?

Er det muligt at høre hvordan du klarer det rent økonomisk? (Da du ikke får ekstra SU-klip for starte på en ny uddannelse)

Jeg har arbejdet på et plejehjem og i hjemmeplejen i ca. 1 år inden jeg søgte ind på KU, ellers har jeg ikke rigtig haft megen erfaring. Jeg har haft lidt med IMCC at gøre, men ikke i specielt stort omfang.

Mht. SU, regner jeg med at kunne forsørge mig selv med FADL vagter når mine SU-klip slipper op. Så vidt jeg ved, kan jeg få SU indtil jeg starter på kandidaten og et par semestre ind. Hvor der er vilje, er der vej :wink:

[quote=“Mbk90” post=85161]Jeg har arbejdet på et plejehjem og i hjemmeplejen i ca. 1 år inden jeg søgte ind på KU, ellers har jeg ikke rigtig haft megen erfaring. Jeg har haft lidt med IMCC at gøre, men ikke i specielt stort omfang.

Mht. SU, regner jeg med at kunne forsørge mig selv med FADL vagter når mine SU-klip slipper op. Så vidt jeg ved, kan jeg få SU indtil jeg starter på kandidaten og et par semestre ind. Hvor der er vilje, er der vej ;)[/quote]

Hej Mbk90. ville lige høre om du kender nogle sygeplejersker som er kommet ind på KU?

Hej Smiiley, jeg kender ikke nogen sygeplejersker som er kommet ind, men jeg kender heller ikke nogen som har forsøgt. Jeg kunne dog forestille mig at, sygeplejersker har gode muligheder for at komme ind på KU via kvote 2.

Hej Smiiley.

Nu ved jeg ikke om du læser sygeplejerske eller hvad, men jeg kender nogle stykker som søgte kvote 2 efter at have taget sygeplejerskeuddannelse, men desværre komme ikke nogen af dem ind. Det kunne måske også skyldes andre ting såsom mængde frivilligt arbejde og erhvervserfarring. Jeg var dog inde til en workshop for kvote 2 på KU sidste år og der var der en der fortalte mig at der er rigtig mange der søger medicin på kvote 2 efter at have taget sygeplejerskeuddannelse og derfor bliver de ikke valgt så meget, da der er så “mange” af dem og udvalget har det med at vælge dem der skiller sig ud fra mængden. Om dette er sandt det ved jeg ikke!!!
Men nu mener jeg også at ting som erhvervserfarring og frivilligt arbejde bliver vægtet højt og kan få dig til at skille sig meget ud så du bliver husket, så det er bare om at tage fat.

Jeg søger selv kvote 2 i år på KU og har en bachelor i biologi og en bachelor i psykologi, så jeg krydser fingrer for et positivt svar på onsdag :slight_smile:

Sasxa, tog du din bachelor i biologi og psykologi samtidig eller var det en ad gangen?

Jeg tog dem samtidig :slight_smile:

Jeg kender en del sygeplejersker, der er kommet ind, men lige så mange, der ikke er, selvom de har søgt.

Jeg søger også ind via kvote 2 igen i år. Jeg er aut. klinisk diætist med bjerge af relevant frivilligt arbejde og relevant lønnet arbejde (dog ikke nær så meget, da jeg blev færdiguddannet netop som krisen ramte min faggruppe).

Håber på gode nyheder på onsdag. Ellers prøver jeg igen næste år.

Elverskov søger du kun KU eller også andre steder?

Jeg søger alle steder. Inkl et par i Det Store Udland.

Jeg står på venteliste til SDU. Desværre bliver dette ikke til en stand-by plads, hvis man ikke kommer ind.

Det er jeg ked af at høre. Ville selv gerne have søgt SDU men da kvote 2 prøverne lå samme uge som mine afsluttende prøve i USA var der ikke mulighed for at jeg kunne søge kvote 2 der.

Er der noget med at man allerede kan se svaret i morgen aften?

Øv.

Pas.
SDU er ved at opdatere hjemmesiden, så måske kan man se noget der lidt før tid?

Jeg har allerede alle universiteternes hjemmesider; klar til at F5’me konstant.

Puha jeg synes det er nervepirrende.

Har du søgt andre uddannelser?