Medicin uden videreuddannelse?

Hejsa

Jeg synes alt på både bacheloren og kandidaten i medicin lyder møgspændende, men jeg er ikke så meget til den efterfølgende specialisering. Kan man bruge en kandidat i medicin til noget, eller er det et no go? Her tænker jeg særligt i forhold til formidling og undervisning, da det er dette, jeg brænder for. Evt som gymnasielærer…?

Håber I kan hjælpe :))

1 Synes om

Jeg tænker ikke gymnasielærer ligger lige til højrebenet, da det jo i sig selv er en uddannelse for sig. Men jeg tænker helt klart der vil være muligheder for at undervise på ja enten lægestudiet (dog oftest kræver det en ph.d/ lektor/professorgrad) , eller sygeplejestudiet. :blush:
Dog er vi nok ude i at det er de færreste som tager en kandidat i medicin uden at derefter tage KBU’en for at få ret til selvstændigt virke.
Personligt kender jeg ingen som har de planer, men det betyder jo ikke at det er umuligt. :thinking: :blush:
Dog vil jeg så understrege at der jo er en del undervisning forbundet med forskermiljøet, blandt andet under en eventuel ph.d :slight_smile:

Kære Johan.

Jeg kan godt forstå du synes Bacheloren og Kandidaten er spændende! Det synes vi jo alle, ellers ville vi ikke være her. Hvad er det der gør at du ikke vil specialisere dig efterfølgende? Er det jobbet som læge du ikke tænker dig?

Der er jo mange muligheder, men lige gymnasielærer tror jeg ikke. Jeg mener man efterhånden skal have gået på læreseminariet for at få gymnasie timer. Dog (!) havde jeg en HTX lærer som var uddannet ingeniør, så umuligt er det ikke. Dog hvis det er gymnasielærer du tænker, så måske der er bedre veje at gå??

Jeg vil opfordre dig til at tage kontakt til et af universiteterne som udbyder Medicin. De kan hjælpe dig ift hvilke jobs man kan få efterfølgende. Har du overvejet noget forskningsjob, og så kan man jo videreformidle, hvis det bliver en succes.

Held og lykke!

De bedste hilsner.