Medicinsk bachelorgrad i hus. Men hvad så nu?

Jeg går på KU og skal nu snart ud i mit andet kliniske ophold. Mit første kliniske ophold var ikke en videre succes for mit vedkommende. Klinik er bare ikke mig. Og lægernes arbejdsvilkår de første mange år er heller ikke mig. Jeg vil rigtig gerne væk, langt væk.

Men hvor kan jeg flygte hen? Hvor kan jeg bygge videre på min viden om (og interesse for) biokemi, fysiologi, cellebiologi, immunologi og mikrobiologi - kun med en medicinsk bachelor i baggagen (og ingen forskning undervejs)?

Jeg kunne jo starte helt om og vælge noget biologisk, men min SU rækker nu kun til et par år. Alderen (30) begynder vel også at trykke, når man sammenligner med den gennemsnitlige naturvidenskabelige kandidat?

Så jeg må over på et andet kandidatstudie, men hvilke muligheder er der reelt? En bachelorgrad i naturvidenskab giver vist betydeligt flere muligheder end en medicinsk gør.

Har engang hørt en fugl synge lidt om humanbiologi. Men det virker urealistisk at komme ind på, når der lige frem er en kvote for medicinske bachelorer. Eller tager jeg fejl? Er der nogen der har noget insider viden? Eller andre forslag til studieskift?

Tak.

Humanbiologi kræver et snit på 9. Spørg på studievejledningen.

Det er nok ikke det rigtige forum at spørge. Dem som har det som dig og er kommet videre uden medicin er nok ikke at finde i dette forum, og dem som frekventerer forummet og har overstået bachelordelen har nok et ønske om at blive læger.

Overvej om der er nogle parakliniske fag som vækker interesse, farma, radiologi, klinik nukleærfys mv

Hvis du ellers kan komme gennem resten af studiet, er der jo også mulighed for, at springe turnus over, og gå direkte til det private erhvervsliv. NOVO er fx næsten altid interesseret i uddannede læger.

Jeg overvejer det selv, men tager nok turnus først, så jeg har noget at falde tilbage på. :slight_smile:

Emnet har været oppe før http://studmed.dk/viewtopic.php?t=1484&highlight=

har i dag frosset fodvorter, vaccineret og leget “parole officer” for spritbillister - og den gamle læge i konsultationen fortalte med julelys i øjnene om en tvedelt hæmorrhoide, som han lige havde incideret - man skulle være blevet jurist…

Lad være med at flygte, du kunne meget nemt komme til at fortryde det. Hvis du vælger en uddannelse som eksempelvis humanbiologi, så er det en uddannelse til at blive forsker, vil du gerne det? Sprøgsmålet er nok også bare om det så ikke er 100 gange nemmere at blive forsker hvis du først er cand.med.?
Jeg blev i september færdig med et forskingsprojekt i en grundforskningsgruppe her på SDU. Netop fordi det var grundforskning har jeg arbejdet samme med mange biomedicinere (SDU ækvivalenten til humanbiologi), og mange af den fortrød at de ikke havde valgt medicin. Der er ingen forskningsprojekter du som humanbiolog kan komme til arbejde på som medicinere ikke kan. Men der er mange studier hvor man er nødtil at have læger fordi der er patienter, og dem må humanbiologerne ikke lege med. En lægeuddannelse giver flere muligheder i forskningsverdenen andre uddannelser. Skulle man så engang finde ud af at forskning ikke er noget for en hvilke muligheder har man så? Der er masser af administrative stillinger i sundhedsvæsenet som læger kan bestride, og hvis man ikke er til det ja så kan man jo altid blive kliniker. Selvom praktiserende læge ikke står på min listen over drømme job, så er det stadig mere attraktivt end gymnasielærer (hvilket mange cand. scient. ender som).

Hvis teknologien har interesse, er der Biomedicinsk Teknologi i Århus - med en bach i medicin går man direkte ind på kandidatuddannelsen. Man kan fx specialisere sig i MR-skanning.
De tager kun det antal studerende ind som de mener får arbejde direkte bagefter - og bach i medicin har nemt ved at komme ind…

Der er da også noget med en eller anden medicinsk ingeniør på DTU, er der ikke? Ellers er biomedicin på SDU eller farmakolog på DFU da altid en mulighed…? Selv tror jeg nok jeg ville overveje meget seriøst om ikke jeg skulle tage de sidste 3 år med og blive cand.med - med den kan man det meste som mange af de andre uddannelser kan - plus man må arbejde klinisk (undskyld til de andre uddannelser - det lød sgu arrogant)

-Hauge