Medicinstudier i Europa

Hej!
Jeg skriver, idet jeg er i tvivl om alle Medicinstudier i Europa (og muligvis andre lande) alle ender med samme kvalifikationer og grundlæggende viden, eller om man får en bedre uddannelse ved et mere prestige/højere rangeret universitet?

Denne tvivl har nemlig medført en masse bekymringer om medicinstuderende i Riga, Letland eksempelvis kan sidestilles med medicinstuderende i Danmark, eller om man får en “bedre uddannelse” / “bliver en bedre læge” i Danmark.

Jeg håber, at I kan hjælpe :slight_smile:
Tak på forhånd!

Faktum er ihvertfald, at disse uddannelser i østeuropa har et ry som røven af 4 division.
Jeg har selv været med til at ansætte en læge uddannet på et privat universitet i Bulgarien; det kommer så ikke til at ske igen.

Der findes sikkert gode universiteter i disse områder; men de uddannelser der opsøges at betalende danske studerende er et “big red flag”. Du vil få svært ved at opnå ansættelse i danmark. DONT DO IT, bare et onkelråd.

4 Synes om

Der er intet som onkelråd. :smiley:

Jeg kender ikke kvaliteten fra de enkelte uddannelser rundt omkring - men jeg tænker det er sundt med en hvis skepsis. Vil de “bare” malke penge ud af unge europærer for at give dem et diplom - eller vil de rent faktisk uddanne læger.

Hvor meget forskning udgår fra uddannelsesinstitutionen - og hvor publiceres denne - er måske også en parameter at gå efter. Eks er KU nr 76 på denne liste:

Jeg tror ikke vi ser ind i fremtid med “mangel” på læger - sådan som der optages læger på uddannelsen i dag i DK. Så om det er en genvej at “købe” sig til en uddannelse er nok et sats. Men igen - kan man dokumentere sin egen faglighed - så er har man nok gjort sig en tjeneste. Eks. under sin udenlandsk uddannelse deltaget i forskning eller lign - som dokumentere en hvis faglig indsigt - vil nok styrke dig i et større ansøgerfelt.

1 Synes om