Menneskets fysiologi (i arbejde og hvile) - Schibye, Klausen

[size=4]Menneskets Fysiologi - i arbejde og hvile[/size]

Schibye, Bente og Klausen, Klaus m.fl.
Indbinding Indbundet
Forlag FADL’s Forlag
Udgivelsesår 2005
Sidetal 445
ISBN: 87-7749-454-7

[quote]Denne bog dækker hele menneskets fysiologi, og som noget særligt beskriver den fysiologien både i hvile og under fysisk aktivitet. Den er baseret på undervisningen af fysioterapeuter, ergoterapeuter, afspændingspædagoger samt idræts- og biologistuderende. Bogen er holdt i let-forståelig tekst men uden at gå på kompromis med det rent faglige.
[/quote]

Målrettet ergo- og fysioterapeutstuderende er “Menneskets fysiologi” i høj grad utilstrækkelig som fysiologibog for medicinstuderende. Men dens berettigelse som dansk, letlæst grundlæggende fysiologibog skal ikke undervurderes. Den er velegnet til at give det første, hurtige overblik og måske som hjælpende hånd, hvis basisbegreberne i de “rigtige” fysiologibøger synes uforståeligt - hvad betinger cellens hvilemembranpotential? hvad er princippet i en refleksbue? m.m.
Som sagt kortfattet, men omfattende samtlige organsystemer.

Dejlig lille bog.
Er, som tidligere sagt ikke helt dækkende, men er meget nem at komme igennem.
Jeg havde især glæde af den under cellebiologi, hvor den hjalp til forståelse af bl.a. aktionspotentialet. En udmærket supplement til Berne og Levy, som kan være forvirrende i biofysikken.
En bog der på mange måder ligner Warbergs Human Fysiologi.

Opdateret til 2005 udgaven