MOK - MedicinerOrganisationernes Kommunikationsorgan

Oprindeligt oprettet her: MOK – MedicinerOrganisationernes Kommunikationsorgan – Studmed.dk

MedicinerOrganisationernes Kommunikationsorgan (MOK), er et blad der udgives for studerende ved Lægevidenskab på Københavns Universitet. Bladet udkommer hver onsdag i perioden februar til juni og september til december, dvs. 30-31 gange om året. Bladet udkommer i et oplag på 1500 eksemplarer og er at finde på hospitalerne i københavnsområdet og på Panum Instituttet.

MOK-bladet
Medicinstudiet på KU er det største studie i Danmark og derfor er det også nødvendigt med et ordentligt kommunikationsorgan. På medicinstudiet bliver der arrangeret mange aktiviteter, uden for selve læsningen, af de studerende. Der er utallige basisgrupper, for alle de forskellige specialer, der arrangerer foredrag, seminarer og kurser for de studerende. Disse basisgrupper bliver kørt af studerende som lægger et stort stykke frivilligt arbejde i at arrangere disse ting.

Disse informationer samt informationer fra fakultetet og opslag om forsøgspersoner og job skal ud til de studerende. MOK sørger for hver uge at samle disse indlæg i bladet, i formatet A4, sammen med indlæg lavet af redaktionen selv.

Det redaktionelle arbejde
Hver mandag kl. 12:00 er der deadline for indlæg og medlemmerne af redaktionen mødes i løbet af dagen når de har fri fra klinik eller timer. MOK redaktionen består af 9 medicinstuderende som alle er frivillige. Redaktionen er opbygget så alle medlemmer kan lave alle dele af arbejdet. Redaktionen skriver både faglige debatindlæg og ufaglige artikler.

Når dette er gjort lægges MOK-bladet op på MOKs egen hjemmeside, http://www.mok.dk og trykkeriet sørger for, sammen med en udbringer, at bladet er hos abonnenter, på hospitalerne og på Panum Instituttet senest onsdag.

MOK har været kommunikationsorganet på medicinstudiet på KU side 1968 og er for små 20 år siden gået over til digital redigering.

Kilde: http://mok.dk/om-mok/