Motiveret ansøgning SDU - Kritik ønskes

Hej Alle.
Her kommer lige en motiveret ansøgning mere. Ved godt der er mange herinde men håber der er et par stykker der har tid og lyst til at kigge den igennem og give noget kritik. Tilføjelser, omskrivninger, nedskæringer - alt er velkomment.

Mit navn er … Jeg er 20 år gammel og søger hermed om optagelse på medicinstudiet på Syddansk Universitet i Odense.

Jeg blev matematisk student i juni 2005 på Sct. Knuds Gymnasium med matematik og engelsk på højniveau, og kemi og idræt på mellemniveau.

Jeg har længe vidst at lægevidenskab er det rigtige studie for mig. Der er utroligt mange ting omkring studiet og lægeerhvervet der interesserer mig og passer godt til min personlighed og mine ambitioner. Jeg har altid interesseret mig specielt meget for de naturvidenskabelige fag, samt idræt og biologi hvor man lærer meget om kroppens opbygning, dens funktioner og hvordan den reagerer på forskellige forhold.

Jeg holder meget af at lære nye ting og gøre mig nye erfaringer, og har derfor altid været meget seriøs og engageret omkring min skolegang. Samtidig kan jeg godt lide udfordringer. Derfor har mine studier aldrig føltes som en pligt for mig. Jeg er overbevist om at begge disse behov vil blive opfyldt, ikke blot på medicinstudiet, men i hele karriereforløbet. Som læge stopper man aldrig med at uddanne sig. De utallige områder inden for lægevidenskaben gør at der hele tiden er nye ting at lære og specialisere sig inden for. Herudover skal man følge med i de nyeste fremskridt inden for bl.a. viden og forskning. Det tiltaler mig meget at der er tale om en livslang uddannelse hvor man konstant bliver udfordret. Disse faktorer gør at hverdagen ikke bliver rutinepræget og triviel, men derimod spændende, hvilket er meget vigtigt for mig.

I oktober 2006 gennemførte jeg SPA-Kurset ved Dynamed Vikarbureau hvilket har givet mig mulighed for at tage forskellige vagter inden for sundhedssektoren. Her har jeg fortrinsvis arbejdet i hjemmeplejen, og som fastvagt på hospital. Her har jeg arbejdet med mange forskellige fysiske- og psykiske lidelser, og med at omsorg, støtte og tryghed for borgene og patienterne. Samtidigt får jeg afprøvet nogle personlige grænser ved at jeg kommer ind på livet af fremmede mennesker, både fysisk og psykisk. Især mine kommunikative egenskaber er blevet styrket væsentligt. Som vikar skal man hele tiden kunne indstille sig på en ny person med en ny personlighed, nye lidelser og nye behov. Dette har gjort mig god til at snakke med mange forskellige typer af mennesker og min medfødte sympati og tolerance er blevet udviklet. For at blive ved med at udvikle mig inden for disse områder fortsætter jeg med at arbejde som vikar indtil jeg forhåbentligt kan påbegynde medicinstudiet. I slutningen af 2005 og starten af 2006 havde jeg et vikariat som pædagogmedhjælper i Risingskolens SFO. Selvom det kun var i en kortere periode har det lært mig meget om hvordan børn skal omgår og håndteres. Igennem mit erhvervsarbejde har jeg fået skabt et stærkt fundament som indeholder gode kommunikative evner, og teoretisk og praktisk viden, hvilket jeg glæder mig meget til at bygge videre på gennem medicinstudiet.

Mine nærmeste beskriver mig som en meget sympatisk og tolerant person, og jeg kan godt lide at omgås og arbejde med mennesker. Et af de aspekter ved medicinstudiet, jeg sætter mest pris på, er at det giver mulighed for at hjælpe andre mennesker. Jeg har altid holdt meget af at kunne hjælpe andre og synes det er en fantastisk ting at kunne bruge sin uddannelse til. Det får en til at føle at man virkelig udretter noget og at man bruger sit liv til noget fornuftigt, også selvom det måske kun er en mindre gruppe af mennesker man beskæftiger sig med. Medicinuddannelsen er ekstremt relevant og kan bruges i mange situationer. Ikke kun når man er på arbejde, men også i hverdagen hvis der opstår en ulykkessituation, eller hvis en bekendt er blevet syg.

Studieordningen på SDU tiltaler mig meget. At uddannelsen er delt op i moduler og spor tror jeg skaber en vigtig sammenhæng mellem hovedområderne og et godt overblik over stoffet. Indholdet af de forskellige spor interesserer mig meget og det bekræfter min forventning om at studiet er ekstremt spændende, og at der er masser af stof at sætte sig ind i og viden at indsamle. Jeg har fået et meget positivt billede af medicinstudiet ud fra samtaler med nuværende medicinstuderende, både ved åbent hus arrangementer og i hverdagen, hvilket bekræfter mig i at medicin det er det rette studie for mig, og det har gjort min lyst til at starte endnu større.

Med de mange muligheder for at videreuddanne sig og måder at arbejde på, der er inden for lægevidenskaben er jeg sikker på at man kan finde en kombination der passer godt til ens egne behov. Man kan fx vælge at arbejde inden for det offentlige, selvstændigt eller man kan forske, og der er utallige områder man kan specialisere sig i. Personligt er jeg ikke sikker på præcis hvad jeg kunne tænke mig, men jeg er meget åben over for nye muligheder og er sikker på at jeg finder ud af hvad der er det rigtige for mig i løbet af uddannelsen.

Jeg mener at jeg besidder evnerne og kvalifikationerne til at blive optaget på medicinstudiet. Jeg er særdeles motiveret og indstillet på at det kræver målrettethed, selvdisciplin og hårdt arbejde at gennemføre.
Jeg glæder mig til at høre fra jer, og håber på at blive inviteret til en uddybende samtale.

På forhånd tak. Mvh Jeppe

Hej med dig!

En rigtig god ansøgning. Jeg synes du har fået det væsentlige med og samtidig har du formået at skabe en “rød tråd” mellem det du har lavet og det du vil. Rigtig fint!

Du har lavet mange gode ting (også andet end det sædvanlige - gennemført SPA-Kurset)

Det eneste “kritikpunkt” jeg har er i følgende sætning:

“Mine nærmeste beskriver mig som en meget sympatisk og tolerant person”

Hvordan synes du selv du er? Et meget lille “kritikpunkt” men alligevel, ER du sympatisk og tolerant?

Du skal lige få en til at læse den igennem for evt. stavefejl.

Held og lykke, jeg vil blive overrasket, hvis du ike bliver indkaldt til samtale. Skriv tilbage!