Motiveret ansøgning til KU: Alt hjælp påskønnes

Hej.
Hvis nogen derude vil kigge min motiveret ansøgning igennem, så vil jeg være meget taknemmelig. I behøver ikke bruge private beskeder, post bare direkte i tråden. Det kan jo muligvis hjælpe andre senere, at kigge denne tråd igennem.
Det jeg er mest i tvivl om omkring min ansøgning er, om de gange jeg nævner Panum har relevans og om jeg skal uddybe de ting jeg har lavet mere og i givet fald hvilke. Problemet er at den lige nu fylder præcist det den må. På forhånd tak for hjælpen.

Første gang jeg satte mine ben på Panum Instituttet var i efteråret 2007, under min uddannelse som sygepasser i Flyvevåbnet, hvor jeg fik lov til, at kigge indenfor i tørsalen. Jeg havde afsluttet HTX i 2006 og efter et halvt års fuldtidsarbejde i Jem & Fix startede jeg min værnepligt i Flyvevåbnet. Interessen for medicin startede med mit 30 timers førstehjælpskursus under værnepligten og overgangen til sygepasser føltes naturlig. Min uddannelse varede fra juni til november 2007. Under uddannelsen var jeg blandt andet tre uger i praktik på Herlev skadestue og havde to vagter hos Falck i Gladsaxe. Igennem næsten et år som færdiguddannet sygepasser arbejde jeg på forsvarets infirmerier med parakliniske undersøgelser, varetagelse af vaccinationsprogrammer og behandlingen af mindre skader. Jeg fik også mulighed for, at køre med lægebilen over en måneds tid og gennemførte et to dages kursus i Emergency Medicine. Ved siden af mit arbejde som sygepasser arbejde jeg også frivilligt som samarit for Røde kors Brønderslev i et halvt år i 2008. Min fortid som sygepasser har givet mig god indsigt i patientkontakt og kliniske problemstillinger.

Jeg søgte oprindeligt ikke ind på medicinstudiet, men medicin med industriel specialisering på Aalborg Universitet i 2008, da jeg fejlagtigt troede, at det kun var det biologiske aspekt der fascinerede mig. I øjeblikket er jeg på 6. semester (karaktergennemsnit XX,X, vægtet efter ECTS points) og har lært en vigtig ting om mig selv: Jeg ønsker et arbejde med patientkontakt, da mine dage på Sygehus Vendsyssel har været højdepunktet af min dagligdag. I efteråret 2009 gennemførte jeg også et sygeplejevikar kursus (karaktergennemsnit 11,7). Med min erfaring fra forsvaret, Sygehus Vendsyssel og mit studiejob i Aalborg blodbank igennem snart to år, har jeg allerede nu en god fornemmelse for patientkontakt, hvilket skulle hjælpe under Tidlig Patient Kontakt kurset på 1. semester.

Igennem mit studie har jeg modtaget undervisning i anatomi, histologi, organspecifik fysiologi, embryologi, patofysiologi, farmakologi, objektive undersøgelsesteknik og statistik. Alle fag som jeg igen vil modtage undervisning i på medicinstudiet. Projekterne jeg har udarbejdet på universitetet vil også være en fordel, ikke alene da jeg kan få merit for OSVAL-I via min bacheloropgave, men da mit laboratoriearbejde og kliniske forsøg også vil være en enorm fordel i forbindelse med øvelser og udarbejdelse af rapporter, ligesom jeg er sikker på, at jeg nok ikke har lavet min sidste søgning på PubMed eller Cochrane endnu. I det hele taget vil mit tidligere studie hjælpe mig ufatteligt meget igennem lægevidenskab, da disse ligger utroligt tæt op af hinanden.

Siden da er jeg kommet på Panum fra tid til anden; sidste gang for at promovere IMCCs dissektionstur i 2010, som jeg havde arrangeret og deltaget i året før og var hjælpelærer på samme år. Her har jeg også haft fornøjelsen af, at undervise flere medicinstuderende fra KU og igennem samtaler med dem fået bekræftet, at KUs studieform passer perfekt til mig. Ideen med SAU-timerne tiltaler mig specielt, da jeg personligt lærer mere via interaktion fra folk, som stadig kan huske hvad der voldte dem selv problemer at lære. Dette er også en af grundene til, at jeg selv underviser medicin- og medicin med industriel specialiseringsstuderende i kliniske færdigheder på Aalborg Universitet. Jeg også siddet i klinisk komite på Aalborg Universitet fra april til august 2010, hvor vi arbejdede med, at forbedre den kliniske undervisning for medicin- og medicin med industriel specialiseringsstuderende, ligesom jeg har været suppleant for studienævnet for medicin siden november 2010. Igennem mit virke i IMCC har jeg også været medstifter på et projekt omkring seksualundervisning af folkeskoleelever, som jeg er formand for.

Det at have et studiejob og masser af frivilligt arbejde ved siden af studiet har gjort mig ganske dygtig til, at arbejde selvstændigt, organisere mine opgaver og administrere min tid bedst muligt. En evne som ikke alene vil gavne mig på medicinstudiet, men stort set alt andet jeg foretager mig. En anden evne jeg ved, at jeg vil få brug for på medicinstudiet er evnen til, at arbejde sammen med andre. En evne jeg har fået rig mulighed for at udvikle både som soldat, via frivilligt arbejde og som studerende, da både HTX og medicin med industriel specialisering har indeholdt en stor del gruppearbejde i form af projektarbejde.
Inden jeg besluttede mig for, at søge ind på medicin på KU besøgte jeg også Hull York Medical School i tre dage og deltog i deres undervisning både på universitetet og hos en lægepraksis. Selvom en ansøgning til dette universitet ville give mig mulighed for, at starte på tredje år på medicinstudiet, valgte jeg, at søge ind på KU, da studieformen passer mig meget bedre. Næste gang jeg befinder mig på Panum regner jeg med, at det er som medicinstuderende, da jeg igennem mit studie har bevist, at jeg har evnerne og viljen til at gennemføre en sundhedsvidenskabelig uddannelse, samtidig med at mit frivillige arbejde viser, at dette er noget jeg brænder for.

Hej Steenberg

Jeg tror ikke jeg er til megen hjælp, men vil blot fortælle at ansøgningen maksimum må fylde 1 A4 side.

Det der springer mig i øjnene er at du gentager dig en hel del, om det er af pædagogiske grunde skal jeg ikke kunne sige, men for mig virker det ikke helt struktureret når du gør det.

Ellers er der nogle vægtige kvalifikationer du præsenterer læseren for!

Held og lykke
Mignon

Jeg må sgu indrømme at jeg bliver lidt tabt i den enorme liste af ting du har lavet og hvor du har været. Jeg synes du skal skære lidt ned og fokusere lidt på skrive noget mere substantielt. Du bør klart ændre “regner jeg med” til “håber jeg på” og “jeg også” til “jeg har også”

Hej hej
Tak for input. Jeg må se, om jeg ikke kan skabe lidt mere struktur og læsevenlighed, og så ellers få rettet formuleringen i sidste afsnit.
I to skal have mange tak for jeres input. Altid dejligt, at folk man ikke kender gider hjælpe en.

:slight_smile: det er vel det læger gør, så vi kan lige så godt øve os i kunsten til uselvisk at hjælpe andre (også når de er mod/medkonkurrerende;)).

Mange hilsner
Mignon

Hej Steenberg,

Jeg har lige læst din ansøgning.
Er enig med de andre om at man hurtigt kan miste tråden, da man får for mange informationer på en gang.
Ikke fordi jeg synes du har for mange unødvendige ting med, tværtimod, du har en virkelig god baggrund, der gør, at jeg personligt vil mene at du har en rigtig god chance for at blive optaget!
Det er nok mere sætningformuleringerne du skal arbejde på.

Held og lykke- det skal nok gå.