Nu har Lars svaret - og det blev ikke kønt

Så har Lars Lykke Rasmussen svaret. Og det blev som vi frygtede:

"Lars Løkke Rasmussen skriver i nye svar til Folketingets Sundhedsudvalg, at deres forståelse af 4-års-reglen er korrekt: Hvis man ikke er i gang med sin hoveduddannelse senest 4 år efter start på turnus - ja så nægtes man muligheden for at blive speciallæge i Danmark. "

Det lyder sku godt nok opløftende…og endnu engang tog YL’s bestrelse fejl af konsekevenserne af det som de har vedtaget.

Se resten på: http://reform.fadl.dk/nyheder/2007/07/konsekvenser.php

Det er nu blevet tid til at se paa de lyse sider af denne aftale…
Jeg kan af personlig erfaring oplyse at det er meget givende at arbejde i udlandet. Faktisk er der overhængende risiko for at blive udenfor Danmarks grænser, naar man först har prövet det :slight_smile:
Tak til LLR og lægeforeningen for at der nu er mange flere end tidligere der faar mulighed for at opleve udlandets fristelser. Efter de förste sprogforbistrelser vil I opleve at man godt kan göre tingene anderledes end i Danmark uden at det nödvendigvis er den rene elendighed.
Til gengæld skal man trækkes med höjere lön og mindre i skat

Ja, og Norge er jo et dejligt land. Og det tager jo ikke længere tid end at tage til Nordjylland… Altså det lige med mindre regeringen får lavet en ny bro over Samsø.

Jeg er lige smuttet. Det er der mange årsager til, ligesom der er flere årsager til, at jeg nok ikke kommer igen. Men et par af dem er da helt sikkert hele forløbet af denne her sag, kluddermiklerne i Lægeforeningen (der i øvrigt diskede op med en noget speget kandidatfest i Århus) og arrogante, “liberale” politikere, der tilsyneladende ned til mindste detalje skal bestemme og kontrollere alt, hvad folk foretager sig, hvis de er så dumme at vælge at arbejde for det offentlige.

Synd, det er jo ellers meget dejligt at bo i DK. Men det er også dejligt at bo i Norge og Sverige. Og her. Så lægemanglen i de andre nordiske lande er som mange før har sagt nok historie inden for de næste 5-10 år. Danmark kan så hygge sig med rekruttering af læger i den tredie verden. Bare folk så kan huske, at LLR var sundhedsminister i 2007.

Ja - vi er flere der er ved seriøst at undersøge at siger farvel DK og den danske småborgerlighed…

Nå, men skulle jo alligevel til Sverige for at læse akut- og traumemedicin… ses vi der? :shock:

Jep, vi ses der eller i norge.
Jeg fatter intet.
Hvordan kan han tro at der kommer noget godt ud af trudsler og press.

mvh
svend

Måske vil dansker nå gjøre et forsøk på å forstå språket til sine norske og svenske medstuderende. :wink:

Måske lægenorsk og lægesvensk skal indflettes i studieplanen for 12. semester :shock:

Nej - det bør da være mere målrettet. Fra 1. sem og frem… Og man taler jo allerede nu omklinik i Sverige for de studerede ved KU - sikken et sprogligt forspring de får i forhold til studerende ved SDU og AU!

Man forstår det virkelig ikke. På trods af de mange erfaringer man har fra England, indfører man sgu samme system i DK. Og selv efter stærk kritik mange steder fra, så beholder man den… Det bliver sjovt at følge med i hvor mange undtagelser der bliver for 4-årsreglen. Phd forløbet bliver nu fuldt ud tilgodeskrevet, militæret er også godt på vej, og de humanitære organisationer kommer vel også med inden længe… Ak ja, så meget for så lidt!! Tænk at de kan blive VED med at begå fejl… Håber der er nogle der tager ved lære af det og sætter sin stemme til venstre ved næste valg.

Det er jo helt skørt. Men lad politikerne om det!

Hvordan er de formelle regler, for videreuddannelse i sverige. Er der også intro og hovedudd. Hvor svært er det at komme til, i de forskellige specialer i sverige? Kan man søge “intro” i sverige efter bestået dansk turnus?
Håber nogen ved lidt om videreudd i sverige og vil fortælle os, ny-svensker, lidt herom.

Hvor er det ringe. Resultatet af det her bliver katastrofalt - om jeg så helt personligt blev ekstraordinært udvalgt til at blive big boss, kardiolog-pædiater-specialist havde jeg stadig ikke lyst til at arbejde i et sundhedsvæsen, hvor prioriteringen er så åbenlys forkert. Farvel Danmark, heja Norge.

Bliver ikke personligt berørt af reglen, men det er virkelig noget af det sygeste jeg har læst - svaret fra LLR. Det virker da ikke som LLR, da det ikke er klogt svaret, men lad det være op til ham

Noget helt andet. Har Norge og Sverige en side, ligesom lægejob.dk., hvor man kan finde relevante stillinger?
Er også virkelig tæt på at rive teltet op og rejse, når turnus ganske snart er ovre. Håber på lidt net-hjælp.

Mon ikke et svensk/norsk kursus kan give merit som et VKO? Det må jeg ige undersøge…