Pendle Århus-Odense?

Godaften:)

Jeg forventer at skulle læse medicin på SDU til september, men da jeg er bosiddende i Århus, vil jeg høre, om der er nogen, der har erfaring med at pendle fra Århus til Odense.
Særligt med henblik på:

Pris?-Hvad kommer det ca. til at koste pr. måned. (er det ikke noget med at man kan få ungdomskort, som studerende, og derved rabat?)
Hvor ofte?-Hvor meget obligatorisk undervisning/forelæsning vil der være? Vil der være meget selvstudie, hvor man vil kunne studere hjemmefra?
Tidsforbrug-Hvor mange timers transporttid vil man skulle forvente ugentligt? Og er det muligt evt. at læse i toget?

Håber at der er nogen, der har erfaring med dette, og vil dele ud af deres erfaringer:) Hvis man ikke lige umiddelbart kan give et svar på spørgsmålene her, vil jeg stadig gerne høre om jeres oplevelser:)

På forhånd tak!

PS: Er klar over, at det nemmeste nok vil være at flytte, og har da også søgt nogen boliger allerede, men da jeg har boet i Århus i 26 år, og er rimelig veletableret her, vil jeg gerne undersøge muligheden for at pendle:)

Hej Tuna og velkommen til,

Netop det spørgsmål er blevet debateret her i forum flere gange. Jeg tillader mig at kopiere et af mine tidligere svar ind her og måske kan du også bruge lidt af det:

Det korte svar er, at det sagtens kan lade sig gøre at pendle Aarhus - Odense. Der er flere fra SDU der pendler frem og tilbage mellem København og Odense (pendlere Aarhus - Odense er der ikke ligeså mange af), og de fleste klarer det rigtig fint. Flere af pendlerne oplever over tid at flytte permanent til Odense fordi pendleriet alligevel bliver for surt, men det er jo helt individuelt og det afhænger jo i høj grad også af hvad der “binder” én i Aarhus/København.
På studiet er der generelt meget lidt obligatorisk undervisning, men det skal dog siges at der generelt er meget undervisning. Pendlerne kommer sjældent til det hele, men udvælger det de gerne vil høre om og bliver væk fra andet. Igen er det individuelt om man får meget med fra forelæsningerne/holdtimerne eller om man lærer mere ved selv at sidde med tingene.

I starten af studiet (modul 1) der er nogle ting der er obligatoriske så der skal du regne med at tage frem og tilbage en del. Sidenhen er der ikke meget obligatorisk undervisning, men som sagt stadig meget undervisning som du sikkert gerne vil til.

Sidst skal et nævnes at man socialt næppe integreres helt på samme måde når man pendler. For mange er starten på et nyt studie også starten på en ny by og i den forbindelse dannes der mange (gode) venskaber.

Kan kun støtte op om at søge ind flere steder på én gang. Hvis du kommer ind i Aarhus er alt jo bare godt. Hvis du ikke kommer ind i Aarhus, men får tilbudt en plads på SDU så kan du tænke lidt over hvad du helst vil (mht. at bo), og du kan jo altid starte som pendler og så blive fynbo senere hvis du har lyst. Igen handler det jo meget om hvad det er der “holder dig i Aarhus”.

Dine specifikke spørgsmål:
Pris: Mener at vores pendlere snakker om kr. 1.600 om måneden (Kbh-Odense)
Hvor ofte: Står der lidt om ovenfor.
Tidsforbrug: Kommer an på hvor meget undervisning du vil komme til. Og ja, man kan godt læse i toget hvis man har disciplinen til det.

Ang. din PS :blush: Husk at det faktum at du er aarhusianer helt ind til benet ikke nødvendigvis gør at det ikke kan være givtigt både mentalt og socialt at prøve en ny by. Man kan sagtens holde fast i venskaber fra sin gamle by og samtidig starte nye op i en ny by. Socialt (studiemæssigt) er det for de fleste en fordel at bo i Odense. Og at skulle pendle i 6 år er trods alt en stor mundfuld for de fleste.

Håber at du kan bruge mine svar. Hvis du har andre spørgsmål må du endelig melde ind :+1:

Dbh.
KmK

2 Synes om

Tusind tak for svaret! :slight_smile: Det gav svar på mange af de spørgsmål jeg havde.

Jeg tror, det ender med, at jeg flytter i sidste ende, da jeg personligt vil få mest ud af at deltage i undervisningen. Derudover bliver det nok, som du også nævner, for surt i længden med så mange timers pendling