Prægraduat forskningsår eller ej?

Hej allesammen

Jeg spekulerede over, hvilke fordele der er ved at tage et prægraduat forskningsår frem for at forske efter endt kandidatuddannelse eller KBU. Hvilke tidsmæssige, økonomiske, akademiske og karrieremæssige forskelle er der mellem de to tilgange? Giver et prægraduat forskningsår særlige fordele frem for at forske i et helt år efter man er blevet læge?

Derudover virker det udfordrende at finde et forskningsprojekt at tilslutte sig. Hvilke kriterier anvendes typisk ved udvælgelse af studerende til forskningsprojekter? Spiller faktorer som karaktergennemsnit, netværk og tidligere erfaring en rolle, og hvordan kan man optimere sine chancer for at blive valgt? jeg synes personligt det er svært her på SDU at findes forsknigsprojekter man kan tilslutte sig, de fleste projekter kræver erfaring eller at man er igang med speciale. Hvordan kan man komme ind ad døren?

Tak på forhånd for svar !

Chancen for at fortsætte sit projekt i en ph.d. stilling er nok større, hvis alt fungerer fint under forskningsåret. Og hvis man vil skifte til noget andet, så har man allerede lært noget og står stærkere end en der ikke har forsket.

Sandheden er desværre at du skal forske for overhovedet at blive taget i betragtning til en hoveduddannelse. Man kan ikke bare være læge mere. Man skal forske (som intet har med klinikken at gøre). Og det er faktisk ligegyldigt siger tal de har regnet på, da 80% af dem der lavede en phd blev ved med at forske. Det er blevet noget alle gør nu. Det er faktisk rigtig trist for os der gerne vil arbejde som læge og ikke lege forsker for en HU-stilling.

1 Synes om