Skift fra kandidat i medicin til kandidat i humanbiologi (eller andet)?


#1

Jeg er egentlig ret langt på min kandidat i medicin (KU) - jeg har pt orlov mellem 9. og 10. semester. Jeg har under min kandidat opdaget, at jeg af forskellige årsager nok ikke kommer til at trives så godt i det kliniske arbejde, som jeg havde håbet på. Jeg savner bachelorfagene og tænkte derfor, at en kandidat i humanbiologi måske havde været bedre.

Jeg er jo allerede 3 semestre inde, så jeg er noget i tvivl om, om jeg skal gøre min uddannelse færdig og finde et job uden for klinikken eller om jeg måske skulle forsøge at skifte kandidat. Men jeg aner ærligt talt intet om reglerne for dette - var det ikke noget med tvangsmeritoverførsel på den nye fremdriftsreform, fx? Hvis der er tvangsmeritoverførsel af alle ECTS-points ville jeg jo kun kunne nå at tage 30 ECTS på en anden kandidat (og det bliver vel specialet) og det er der ikke meget pointe i.

Så er der nogen der har erfaring med at skifte studie på kandidatdelen og eventuelt kan pege mig i retning af nogle steder jeg kan læse om det? Eller dele egne erfaringer omkring processen?

Al indsigt er velkommen. Jeg er frygteligt meget i tvivl om alting lige pt og alt fra personlige erfaringer til faktuelle oplysninger ville hjælpe mig til at få et bedre overblik over, hvad jeg skal stille op med min fremtid.

På forhånd tak.


#2

Hej.
Mht. regler og tvangsmerit osv. er det bedste vel at skynde dig at booke en tid hos Studievejlederne og få et klart svar. Jeg tænker mig at de gældende regler fra Studiefremdriftsreformen, inklusive tvangsmerit gælder ihvertfald frem til E2016, så må vi se hvad KU’s ledelse finder på. Men jeg ved det ikke, så det er bedre at spørge nogen der ved det med sikkerhed.
Jeg har ikke nogen personlige erfaringer med studieskift at dele ud af.
Men hvis det var mig der havde gjort mig den erkendelse du har gjort dig, så ville jeg gøre uddannelsen færdig og så søge job i industrien (Novo osv) specielt når du nu godt kan lide basisfagene.
Grunden til at jeg ville gøre den færdig frem for at skifte til eks. Humanbiologi er, at der i omverdenens øjne er “a certain something” over det at være læge som kan give adgang til alle mulige karriereforløb.
Og den fordel kan du vel ligesågodt tage med, nu du er så tæt på.
Er du først læge er det nærmest kun fantasien der sætter grænser for hvilket arbejde du kan få.
Det afhænger selvfølgeligt af om du ligefrem hader at være i klinik, men er det ikke tilfældet, så er de (rundt regnet) 3 x 2 måneders klinik du har tilbage vel til at overse.
Håber du finder en løsning du bliver glad for.
Godt Nytår.