Speciellæge uddannelsen i Sverige/Norge

Er der nogen der har erfaring med speciallæge uddannelsen i sverige? Hvor kan man læse mere omkring dette? ens muligheder? er det nemmere at komme ind på ens drømmespeciale i sverige vs. Danmark?

Undertegnet har stor interesse indenfor plastikkirurgi, men som jeg er bekendt med er det et af de mere eftertragtet specialer i Danmark. Jeg er villig til at flytte base, hvis det eksempelvis er nemmere i region Syd, men det skulle også være ret svært i den region?

Derfor tænker jeg om det måske er nemmere i Sverige eller alternativt Norge?

Hej Drl92!

Jeg har desværre ingen personlig erfaring af dette (endnu), men af det jeg har kunnet læse mig til er det nok lige så svært i Sverige. Der er ca 15 pladser fordelt over hele landet til enhver tid, men de er meget eftertraktede. Nogle meritter der nævnes er blandt andet specialist i kirurgi eller erfaring fra forskning, du kan læse mere her: För dig som önskar bli plastikkirurg - Svensk plastikkirurgisk förening

Ledige stillinger vil blive slået op på arbetsformedlingen.se, søg på ST-läkare plastikkirurgi eller lignende.

Specialistinddelingen i Sverige kan du se her: Specialitetsindelning - Svenska Läkaresällskapet

Norge tror jeg bliver for besværligt at du først skal gennemføre KBU og siden hen den tilsvarende LIS1 før du overhovedet har mulighed for at komme videre i forløbet, uden at have nogen garanti for at du nogen sinde får en stilling. Du kan finde mere information på linket under. Ledige stillinger bliver slået op på nav.no.

Hej @AnnaMa

TAK for de tilsendte og dit bud på det efterspurgte. Jeg har i mellemtiden undersøgt lidt - og har forstået det som at de i Sverige ikke på samme måde går op i de 7 lægeroller som her i DK, men vægter også det personlige og det at “passe” ind i arbejdsmiljøet. Derudover er vi I DK så priviligeret at vores KBU er obligatorisk og vi automatisk får et nummer. I Sverige er der rift om KBU’en og mange kæmper om at få autorisation. Så med en KBU i bagagen er vi allerede lidt længere fremme.

Er det noget du ved nærmere om?