Studerende med ADHD

, , ,

Hey folkens!

Jeg overvejer at blive udredt m. ADHD, da jeg oplever vedvarende koncentrationsbesvær og døjer med at gennemføre flere af mine eksaminer. Jeg udviser flere af symptomerne og enkelte studerende har også påpeget at jeg muligvis kan have ADHD.

Jeg er dog utrolig bange for om dette kan påvirke mit fremtidige forløb på studiet og er bange for at det måske udelukker mig fra visse specialer i fremtiden. Kan en diagnose med ADHD have sådan en konsekvens og er der ande herinde som også har ADHD?

På forhånd tusind tak

Casper

2 Synes om

Havde samme overvejelser omkring udredning af (højtfungerende) autisme. Jeg er nu meget glad for det, for det giver en ro i hovedet, at der er en forklaring. Er mindre hård mod mig selv, fordi jeg ikke behøver at have følelsen af ikke at være god nok og bare bør lægge flere kræfter i. Den der “hvis alle andre kan, hvorfor er det så skide svært for mig?”. Det har også gjort mig bedre til at læse sjovt nok.

Jeg var også bekymret for, om en diagnose kom til at påvirke min karriere og andres synspunkt om mig. Men det er jo en privat sag. Det kommer sådan set ikke andre ved, så det er de helt færreste, som har fået det at vide. Dem der har, har sjovt nok alle været overraskede. Udefra er der ingen ændring sket overhovedet, men personligt har jeg meget mere ro i sindet.

Jeg ved ikke med sikkerhed, om arbejdsgiver må tilgå personfølsomme oplysninger om dine diagnoser. Det lyder spøjst, hvis det er sagen. Tror ikke, det har nogen betydning, hvis du ikke selv bringer det op. ADHD er desuden også så udbredt, så jeg tvivler på, at de går op i det, hvis du er velfungerende.

1 Synes om