Halløjsa,
Jeg er endelig blevet færdig med min gymnasiale uddannelse og er endt med et godt snit, som gør at jeg frit kan vælge universitet - medmindre adgangskvotienten pludselig skyder i vejret.
I nogle tidligere tråde så jeg, at flere studerende pointerede vigtigheden i, at vælge universitet på baggrund af studieordningen og nu er jeg pludselig kommet i tvivl. Jeg har altid tænkt, at jeg selvfølgelig vælger KU som første prioritet og SDU som anden prioritet.
Jeg har forstået at uddannelsesopbygningen på KU er semester, og med det menes der, at eksaminerne er større i slutningen, og undervejs undervises der i flere forskellige kursuser/emner på en gang.
På SDU derimod er uddannelsen modulopbygget hvilket bevirker at der er flere eksaminer, men til gengæld er pensummet mere overskueligt fordi du læser et “emne” og så går til eksamen i det.
- Jeg har umiddelbart forstået det sådan, det er lidt svært at sætte sig ind i, og har ikke stiftet bekendtskab med nogle studievejledere som har kunne rådgive mig omkring dette.
Er der nogle herinde som kan uddybe? Altså hvordan det helt præcist foregår på KU, har man en masse forskellige kursuser og kun én eller to store eksaminer i slutningen af semestret? Og er læsebyrden så utrolig stor fordi man skal kunne huske utrolig mange ting?
Og er det rigtigt forstået med SDU, hvis ja, hvordan er dine oplevelser med denne studieordning?
Mikkel