Turnus/arbejde i udlandet

Hej! Er der mon nogle der ved noget eller har noget erfaring med turnus i Spanien eller Frankrig?? Eller erfaring med at arbejde som læge disse steder?
Jeg bliver færdig som læge til januar, og kunne rigtig godt tænke mig at flytte sydpå. Har sprogkundskaberne nogenlunde i orden men synes det er svært at finde noget ordentlig info herom! Håber der er nogle der kan give mig et par tips :slight_smile:

Hvis du skal arbejde i Frankrig er der en del ting du skal tænke på før du rejser. For eksempel vil de ikke acceptere dine papirer på engelsk, så du bliver nødt til at få ALT oversat til fransk og godkendt (de er glade for stempler, jo flere jo bedre). Du skal blive medlem af Ordre de medecins hvis du vil have en lille bitte smule højere løn end de slavearbejdere, de importerer fra Nordafrika og Østeuropa (jeg kan fortælle dig at dagpengene fra DK er højere end den månedsløn de får i Frankrig :roll: ). Information om Ordre de medecins finder du på nettet og der er også en side, hvor der står, hvad du skal indsende, hvis du kommer fra DK. Sørg for at få papirerne oversat fra DK for det er svært at finde nogen som kan gøre det i Frankrig.
Så skal du tænke på, at alt er så bureaukratisk, at du skal have beviser for alt, for at komme videre med noget, f. eks. skal du bevise at du har en adresse i Fr. og en indtægt i banken, før du kan åbne en konto. For at blive ansat skal du fremstille en sundhedsbog med alle vaccinationer fra din barndom op til i dag og skal kontakte en læge dernede for at give dig en helbredsundersøgelse og en attest som du kan vise ved ansættelsen. Du skal bevise at du er vaccineret eller har antistoffer mod TBC, difteri, tetanus og hepatitis.
Min erfaring med sygehuset er at du arbejder uafbrudt, fra kl 8-9 om morgenen til 8-9 om aftenen, bliver kun betalt for 35 timer om ugen, og hvis du har vagter fortsætter du bare videre dagen efter stuegang til du kan komme hjem kl 3-4 om eftermiddagen. Der er så mange ting at fortælle om det, så spørg løs…
Jeg er kommet tilbage efter et år, jeg kunne ikke holde det ud længere at være dernede…jeg er glad for at være i DK igen, hvor man har lov til at have en familie og fritid… :smiley:

jeg ved godt den besked blev skrevet for lang tid siden, men jeg er nemlig interesseret i at arbejde i frankrig. Ved du hvilken betingelser der er til at blive medlem af “l’ordre des médecins”? er det nok med turnus? tak !!!

Du skal have turnus, for de kræver, at du har tilladelse til selvstændig virke som læge, og den får du først efter turnus i DK.
Det koster også en del penge at være medlem af L’ordre des medecins…jeg blev ikke medlem, da jeg ikke ønskede at bo i Frankrig i længere end et år, og fordi de var besværlige!

hej ! okay tak for svaret ! Men jeg skal ikke have en speciale for at arbejde i frankrig ?

Nej, det er ikke nødvendigt med en speciale for at arbejde dernede, du kommer til at arbejde på samme vilkår som deres reservelæger.
Lønnen er selvfølgelig også lavere.
De har mangel på læger mange steder, ligesom i DK, i områder, hvor folk ikke gider at bo, så du kan finde en stilling, rimelig hurtigt.

Nej, det er ikke nødvendigt med en speciale for at arbejde dernede, du kommer til at arbejde på samme vilkår som deres reservelæger.
Lønnen er selvfølgelig også lavere.
De har mangel på læger mange steder, ligesom i DK, i områder, hvor folk ikke gider at bo, så du kan finde en stilling, rimelig hurtigt.

okay det er godt at vide… hvad faar man i loen ca? Tror du at der en god erfaring hvis man arbejder i frankrig feks for at komme ind paa en speciale i danmark ? Ved du om man kan kom ind paa en speciale i frankrig selvom man blev uddannet i danmark? Jeg vil nok flytte til frankrig fordi min kaereste bor i Paris… Det er derfor jeg spoerge mig om det :slight_smile: tak fordi du svarer mig :slight_smile:

ps : Paa hvilket hospital var du ? var det langt vaek fra paris?

Jeg var i Sydfrankrig i Montpellier. Min loen var knap 1400 euro efter skat. Det bliver lidt mere hvis du tager vagter. Jeg synes, det var en god erfaring, det var godt at se, hvordan man arbejder paa et sygehus i et andet land, hvordan folk taenker og forskellen fra DK. Hvordan hierarkiet er bygget op, hvad goer plejepersonalet, hvordan laegerne arbejder og mentaliteten…der er mange ting man kan naevne…saa jeg ville ikke vaere foruden den erfaring. Jeg har ogsaa naevnt den periode i mit CV i DK…om det har haft en stor vaegt ved speciale valg, det kan jeg ikke sige, men det viser jo, at du er et aabent menneske og viger ikke tilbage for at proeve noget nyt! Saa paa den maade hjaelper det.
Jeg tror, at hvis du gaar i turnus paa lige fod med de andre franske laeger, saa har du ogsaa de samme muligheder for at specialisere dig derovre. Naar du bliver medlem af deres laegeforening, saa kraever de, at du finder dig en tutorlaege, som kan anbefale dig… og denne laege kan muligvis hjaelpe dig med gaade raad undervejs!
Angaaende Paris og muligheder, det ved jeg ikke, da det ikke har haft min interesse, og som du ved, saa var interessen for at blive i Frankring resten af mit liv forsvundet efter et aar, jeg fik hjemve og glaedede mig til at komme tilbage hjem.

Hvad med at få speciale i Frankrig? Er det nemt, eller fungerer systemet på samme måde som i Danmark?

Det er med adgangsprøve, hvis man ønsker at specialisere sig, der er ingen pointsystem som vi kender fra DK. Det betyder, at hvis der er 4 specialepladser og 10 kandidater, så er de første 4 med højeste points ved eksamen, som får pladserne. Mange detaljer ang. dette kender jeg ikke, da jeg ikke ønskede at blive i Frankrig, så jeg har ikke undersøgt det nærmere.