Turnusdebatten raser igen i ugeskriftet

Den 25/4 havde jeg et indlæg i ugeskriftet( http://www.ugeskriftet.dk/2005/1705/LS-html/LS47189.htm ), som egentlig blot var et opkog af mit længere indlæg her: http://www.studmed.dk/viewtopic.php?t=12908.

Nu har Michael Dall, formand for Yngre Lægers Forsknings- og uddannelsesudvalg svaret på indlæget under overskriften Tunrus - never ending story Hvor han bl.a skriver:

Læge Rune Aabenhus fra Lund Universitetshospital i Sverige, mener under overskriften Turnus - er lodtrækning en naturlov? derimod at vi med fordel kan kigge mod Sverige:

[quote]Argumenterne for, at kun dårlige læger kommer til yderområder, hvis turnusstillinger besættes via ansøgninger, eller at nepotisme vil påvirke ansættelser, er nonsens. Situationen er ikke principielt anderledes end 1 år senere i enhver læges liv, hvor alle stillinger aktivt ansøges.

Lad os nu aktivt se på, om det ikke kunne gøres bedre for alle parter ved at skifte fra en passiv til en aktiv fordeling af turnuslæger, baseret på ansøgernes kvalifikationer og engagement samt hospitalets evne til at tiltrække turnuslæger.[/quote]

Min konklusion - debatten er i gang…