Udlandsophold + klinisk biomekanik

Udlandsophold + klinisk biomekanik
0

#1

Hej Studmed.
Min store drøm, som så mange andre herinde, er at komme til at læse medicin. Jeg er blevet optaget på klinisk biomekanik, hvor jeg starter om lidt. Jeg har en masse erfaring med mig i bagagen, som jeg håber kan hjælpe til min kvote 2 ansøgning til KU og forhåbenligt også til AAU Jeg har desværre ikke noget udlandsophold og har ikke råd eller tid til det, da jeg valgt at prioritere at starte på klinisk biomekanik. Har I nogensinde hørt om nogle der er blevet optaget på KU, uden at have haft et udlandsophold eller er det bare alfa omega?
Derudover, er der nogle der har læst biomek som senere er optaget på medicin der kan forklare hvordan det helst præcist fungerer med merit? Har hørt nogle fortælle, at man har mulighed for at starte “hvor man slap” hvis man bliver optaget på SDU og andre der siger det ikke er muligt.

Håber i vil dele jeres erfaringer, og kæmpe tillykke til alle jer der er blevet optaget


#2

Hvis du kommer ind på medicin på SDU, kommer du ind på den samme årgang igen og skal så bare læse nogle medicinerfag op ved siden af.

Hvis du bliver optaget på AU er muligheden for merit meget mindre. Du skal i hvert fald langt hen i uddannelsen for overhovedet at kunne få noget.


#3

Hej Melanie og velkommen til :slight_smile:

Tillykke med din optagelse! Flot er du er kommet ind!

For at svare på dine spørgsmål:

  1. Du kan fint komme ind på KU uden at have haft udlandsophold :wink: Du står givetvis bedre hvis du har haft det, men når situationen er som den er og du ikke har råd eller tid til sådan et ophold så kan du jo satse på at slippe igennem kvote 2 uden.

  2. De studerende ved Klinisk Biomekanik har undervisning sammen med de medicinstuderende på SDU. Alle de store eksaminer er helt identiske hvilket også betyder at man ved en eventuel overflyttelse får merit for alle beståede eksaminer og derved “starter hvor man slap”. Der er flere fra min årgang der har gjort det.
    Dog er der nogle eksaminer som er specifikke for både medicin og klinisk biomekanik. Så hvis man fx bliver overflyttet efter et år vil der være lidt ekstra man lige skal have klaret, men det er ikke det helt store.
    I praksis foregår overflytningen simpelthen ved at du søger optagelse igen. Kommer du ind på medicin via dit snit eller via kvote 2 tilbydes du en plads. Du takker ja til pladsen, stopper studiet på klinisk biomekanik og søger merit for de beståede fag. Og så er du pludselig mediciner :slight_smile:

Sidst men ikke mindst; glæd dig til at starte på SDU. Det er et fedt studie og studiemiljøet er godt. Der er rigeligt at lave, men sådan er det jo når man læser medicin/klinisk biomekanik.

Jeg håber at det var svar på lidt af dine spørgsmål. Ellers giver du bare lyd igen :slight_smile:


#4

Hej,

Jeg kom ind i år på KU uden at have været på udlandsophold, så det kan du sagtens :slightly_smiling_face:

Mvh, Nanna


#5

Jeg kom ind på AAU i år - men havde hverken udenlandsophold eller relevant uddannelse

Til gengæld havde jeg relevant erhvervserfaring og et snit i de 5 fag på 9,1. Så det kræver ikke så meget igen.