Udlandsophold + klinisk biomekanik

Hej Studmed.
Min store drøm, som så mange andre herinde, er at komme til at læse medicin. Jeg er blevet optaget på klinisk biomekanik, hvor jeg starter om lidt. Jeg har en masse erfaring med mig i bagagen, som jeg håber kan hjælpe til min kvote 2 ansøgning til KU og forhåbenligt også til AAU Jeg har desværre ikke noget udlandsophold og har ikke råd eller tid til det, da jeg valgt at prioritere at starte på klinisk biomekanik. Har I nogensinde hørt om nogle der er blevet optaget på KU, uden at have haft et udlandsophold eller er det bare alfa omega?
Derudover, er der nogle der har læst biomek som senere er optaget på medicin der kan forklare hvordan det helst præcist fungerer med merit? Har hørt nogle fortælle, at man har mulighed for at starte “hvor man slap” hvis man bliver optaget på SDU og andre der siger det ikke er muligt.

Håber i vil dele jeres erfaringer, og kæmpe tillykke til alle jer der er blevet optaget

Hvis du kommer ind på medicin på SDU, kommer du ind på den samme årgang igen og skal så bare læse nogle medicinerfag op ved siden af.

Hvis du bliver optaget på AU er muligheden for merit meget mindre. Du skal i hvert fald langt hen i uddannelsen for overhovedet at kunne få noget.

Hej Melanie og velkommen til :slight_smile:

Tillykke med din optagelse! Flot er du er kommet ind!

For at svare på dine spørgsmål:

  1. Du kan fint komme ind på KU uden at have haft udlandsophold :wink: Du står givetvis bedre hvis du har haft det, men når situationen er som den er og du ikke har råd eller tid til sådan et ophold så kan du jo satse på at slippe igennem kvote 2 uden.

  2. De studerende ved Klinisk Biomekanik har undervisning sammen med de medicinstuderende på SDU. Alle de store eksaminer er helt identiske hvilket også betyder at man ved en eventuel overflyttelse får merit for alle beståede eksaminer og derved “starter hvor man slap”. Der er flere fra min årgang der har gjort det.
    Dog er der nogle eksaminer som er specifikke for både medicin og klinisk biomekanik. Så hvis man fx bliver overflyttet efter et år vil der være lidt ekstra man lige skal have klaret, men det er ikke det helt store.
    I praksis foregår overflytningen simpelthen ved at du søger optagelse igen. Kommer du ind på medicin via dit snit eller via kvote 2 tilbydes du en plads. Du takker ja til pladsen, stopper studiet på klinisk biomekanik og søger merit for de beståede fag. Og så er du pludselig mediciner :slight_smile:

Sidst men ikke mindst; glæd dig til at starte på SDU. Det er et fedt studie og studiemiljøet er godt. Der er rigeligt at lave, men sådan er det jo når man læser medicin/klinisk biomekanik.

Jeg håber at det var svar på lidt af dine spørgsmål. Ellers giver du bare lyd igen :slight_smile:

Hej,

Jeg kom ind i år på KU uden at have været på udlandsophold, så det kan du sagtens :slightly_smiling_face:

Mvh, Nanna

Hej Nanna.
Hvilke erfaring osv havde du? Havde du suppleret eller gået på anden uddannelse? Kunne rigtig godt tænke mig noget hjælp.

Mark, som en der selv er kommet ind via kvote 2 (KU) synes virkelig du skal passe på med at skrive “det ikke kræver så meget igen”.

Der sidder folk derude som i år har fået afslag på deres ansøgning, og for mig ville en sådan kommentar være at træde på nogen der ligger ned. Jeg ville personligt være blevet ked af det i hvert fald.

Det er super flot du er kommet ind, det har du også gjort opmærksom på, på diverse sociale medier og her på studmed, men så vidt jeg husker tog det også dig flere forsøg at komme ind og ind imellem synes du det var en håbløs situation. Så inden du skriver en sådan kommentar skulle du måske lige tænke tilbage på hvordan det var de år du fik afslag. Jeg kom personligt ind første gang jeg søgte, men arbejde også røven ud af bukserne og jeg må bare sige, jo der skal meget til. Men ret mig endelig hvis jeg tager fejl.

Jeg havde studeret Medicin med industriel specialisering og arbejdet som afløser på et plejehjem.

Hvor havde du studeret det henne?

Studerede det i Aalborg :slight_smile: