Værdien af at opbygge et CV under studiet?

Hej alle,

Jeg er medicinstuderende og er i tvivl om, hvordan jeg bedst opbygger mit CV under studiet.

Jeg har hørt fra nogle, at forskning under studiet ikke vægter så højt på CV’et, som det har gjort tidligere, og derfor er jeg nysgerrig på, hvordan jeg skal bruge resten af min studietid. Hvis jeg gerne vil søge ind på et bestemt speciale, hvor meget betyder følgende:

  • Studiejob som SPV-vagt, studendermedhjælper i lægeklinik eller blodprøvetager på hospitalet
  • Forskningserfaring og publicerede artikler
  • Bestyrelsespost i relevant studenterforening
  • Frivilligt arrangeret klinisk ophold
  • Undervisningserfaring

Mit spørgsmål er derfor, hvor stor en værdi giver disse aktiviteter til CV’et? Er det overhovedet en fordel, når man i fremtiden skal søge intro, eller betyder det ikke så meget?

Jeg følger lige med her:)

Af hvad jeg oplever - især når jeg også søger studiejobs, erfaring er VIGTIGT! Jeg har scoret mit drømme klinikjob tidligt på uddannelsen, fordi jeg tog SPV det første år på studiet. De fleste steder er oprigtigt ligeglade med din karakter, så længe du har erfaring.
Men det er en øv tilgang, for man kan ikke få erfaring, hvis man ikke kan få et studiejob. Der er en del nepotisme, det vil der altid være, men jeg vil råde dig til at få studiejobs og udvide dit netværk tidligt. Vores generation kommer til at have så meget konkurrence om introstillingerne, og det er en kæmpe fordel, at man har lavet en masse gennem studiet!

3 Synes om

Fra kolleger har jeg hørt at publicerede artikler indenfor det speciale de søgte uddannelse indenfor betød mere for ansættelsesudvalgene end undervisnings- og klinisk erfaring.

1 Synes om

Hvordan vurderes forskning indenfor relaterede specialer? Og hvad med forskning i helt andre specialer?

Det ved jeg ikke, men jeg antager at antallet af førsteforfatterskaber og impact factor for de tidsskrifter som artiklerne udgives i.

Det er altid godt at stå ud fra de andre - Umiddelbart er jeg enig med @Mountbatten i hvad ordet går på rundt omkring. Forskning er key til forspring - men samtidig, så er der jo rigtig mange der forsker under studiet for tiden, så måske det ser anderledes ud om 4-5 år, ift hvad der vægtes højt :confused:

Jeg tror det er meget speciale specifikt. Det handler vel også om man har det i sig.

Det er ikke alle der har lysten til forskning - vi er nogle der har det fint med det kliniske arbejde og det er det. Så kan vi lade dem med interesse fordybe sig.

Jeg ved tiderne er anderledes (end da den gamle her var studerende), men tænk på de 7 lægeroller. Engagement i lægefeltet belønnes generelt. Det er uanset om du er formand for IMCC, underviser eller lavet forskning.

Man kan selvfølgelig være strategisk og undersøge det felt man tænker man vil inden for, hvad der dér forventes. Men omvendt: man kan også justere sine planer.

Jeg er endt et andet sted end jeg tænkte jeg ville, jeg er endt et andet sted inden for det felt jeg er specialiseret i, end jeg forestillede mig. Men jeg synes mit arbejde er spændende og givende og jeg arbejder med nogle af de svageste patienter i samfundet. Det giver mening for mig.

4 Synes om