Valg af klinikudvalg (KU) - Erfaringer fra ny studieordning?

Jeg skal snart til at vælge klinikudvalg i forbindelse med holdsætning på 6. semester på KU. Der findes nogle tidligere tråde herinde om emnet, men de fleste er mindst 2 år gamle, og bygger på erfaringer fra gammel studieordning.

En del af trådene giver det samme billede som jeg ofte har hørt fra folk på gammel studieordning: At Rigshospitalets klinikudvalg er åndsvagt specialiseret og eksaminerer i perfide emner. Derfor er jeg meget interesseret i at høre erfaringer fra ny studieordning, hvor de skriftlige eksamener jo er fælles for alle klinikudvalg. De lange klinikophold på 7. og 9. fordeles nu også uafhængigt af klinikudvalget, så er der overhovedet væsentlige forskelle mellem klinikudvalgene tilbage? Er det stadig problematisk at vælge Riget? - den geografiske placering er jo ganske attraktiv!

Jeg sætter pris på alle former for input (nej, okay, måske ikke alle former, kun de der ikke involverer the never ending “læger med børn men uden deltidsjob”-problematik, no pun intended).

Jeg har været i KRH og synes det har været helt fint. Gamle ordnings problematik med perfide eksaminer eksisterer ikke længere da 6. 8 og 9 semester eksamen er skriftlig og fælles for alle semestrets klinikudvalg. Problemet omhandlede på gamle ordning de mundtlige eksaminer i med. og kir. på 12 semester.

Alle skal til samme eksamen - i hvert fald på 6. og 8. semester, så det er ligegyldigt… På 7. og 9. skal man vælge igen. Alle jeg kender har været glade for det klinikudvalg de er kommet i, hvad enten det var RH, KA eller KK - jeg var selv på RH, og var rigtig glad for det meste undervisning, fandt ikke undervisningen specielt perfid…

  • Mikkel

Jeg er på 8 i KKA, herlev + en smule gentofte.
Undervisningen er altid god og engageret, Auditorierne flotte og lækre, god billig kantine. Eneste minus er belígenheden, men tager altså kun en halv time på cykel fra panum.

mvh Niko