Valg af speciale

Goddag alle sammen, jeg kunne godt tænke mig at høre om karakterene efter endt uddannelse har nogen betydning for
valg af speciale. Kunne også godt tænke mig at høre om der er nogen der ved, hvilke kirurgiske specialer der er de mest eftertragtede.

På forhånd tak

Hvilke kirurgiske specialer, der er de mest eftertragtede, ved jeg ikke det store om. Det er dog naeppe urologien, de fleste laeger droemmer om.

Jeg har paa intet tidspunkt hoert, at de gennem uddannelsen opnaaede karakterer skulle have nogen form for betydning for specialevalg. Tvaertimod har jeg igen og igen hoert folk, medicinstuderende som laeger, sige, man “bare” skal bestaa sine eksamener og dermed komme igennem, for arbejde vil aldrig mangle paa grund af laegemanglen.

Med mindre sidstnaevnte aftager, faar karakterer naeppe nogen betydning.
Men det kan jo aendre sig, for der har jo uafviseligt vaeret et stort indryk paa medicinuddannelserne i det danske land :doc:

Hej, og velkommen til.

Hvis du bruger google, vil du kunne finde fyldestgørende svar på begge dine spørgsmål. Du kan også søge her på sitet, hvor der er flere tråde om begge emner.

Den korte version er:

  1. Karakterer - er ikke vigtigt ift hoveduddannelsesstilling.

  2. Populære kirurgiske specialer - plastik-, ortopæd-, thorax- og neurokirurgi. Dertil kommer ØNH og gyn/obs, som også er populære specialer med knivtid. Populariteten ændres med tiden - men geografien spiller også en stor rolle.

Super :slight_smile: og tak for svarene, har lige et tillægsspørgsmål. Læste lidt om at man skal have opsamlet et specifikt antal point for at komme ind på de forskellige specialer. Hvordan opsamles disse point?

Pointsystemet er afskaffet.
Nu ansættes man efter en ansættelsessamtale, hvor der skal være match imellem ansøger og det søgte speciale efter en såkaldt faglig profil.
Men som det er nævnt ovenfor, så læs de relevante sider.
Dette er et godt sted at starte.
http://www.laegeuddannelsen.dk/295-ansa … orloeb.htm

Mht til mest søgte specialer kan du også se antallet af stillinger og antallet af ansøgere her.

Hej

Jeg blev færdig som læge i januar 2004. Siden har jeg haft en del forskellige ansættelser, lavet ph.d. og er nu ved at søge hoveduddannelse i oftalmologi.

Ikke een eneste gang er jeg blevet bedt om at vise mit eksamensbevis. Til alle ansættelser er det “autorisationsbevis” eller “tilladelse til selvstændigt virke” som de vil se. Som ph.d. vil de selvfølgelig også gerne se bevis for dette. Ellers så er det dem der matcher det enkelte speciales faglige profil bedst som får stillingerne. Det gælder primært hoveduddannelse, men i denne uges udgave af ugeskriftet kan man læse om at en del i KBU er kommet i klemme når de søger intro i intern medicin såfremt de ikke har haft medicin i basisforløbet. Så læg en plan hvis du ved hvad du vil.

Hilsen Jesper

Findes der et sted hvor man kan se(eller er der nogen der ved), hvilke specialer der mest og mindst populære i kbh området?

http://www.laegeuddannelsen.dk/data/images/ansættelse%20i%20hoveduddannelsesforløb/opslåede%20og%20besatte%20h-forløb%202010%20øst.pdf

Komplet liste over antal hoveduddannelsesstillinger og antal ansøgere i region Øst.
Giver et godt overblik over antallet af ansøgere per stilling.

Dog kan jokeren være det, at få en intro i visse specialer. Tror bestemt ikke en intro er let i oftalamologi, derma etc.

Det var lige det jeg manglede:) Takker.
God jul og godt nytår