Veje til medicinstudiet

Hejsa!
Jeg vil meget gerne læse medicin, men har ikke karakteren til det, som det ser ud nu. Er det så muligt at læse et fag som biologi og derefter så skifte over til medicin og så læse de fag man ikke har haft der op? J

Vh Martin Zagler

Mit ummidelbare råd til dig er at du skal snakke med studievejlederne ved medicin.
Held og lykke

Jeg er ikke studievejleder eller noget, så jeg skal ikke kunne sige det med sikkerhed. Men jeg tror desværre at det er et “long shot” at starte på en anden uddannelse og så håbe på overflyttelse. Det er jo ikke ligefrem fordi man mangler folk der gerne vil ind på medicinstudiet (og har høje gennemsnit). Når det så er sagt, så er der jo muligheden for at gøre brug af kvote 2. Ved ikke om du er fastlåst på et særligt universitet, men her er mulighederne jo vide. I Århus består kvote 2 af gennemsnitskarakteren i de “betydende” fag, dvs. Dansk, engelsk, matematik, kemi og fysik. og mener at man har muligheden for at forbedre sit gennemsnit ved at tage fagene igen eller på højere niveau i op til to år efter studentereksamen. Det er jo en mulighed hvis du kan skrabe et rimeligt snit sammen i de fag. I Odense mener jeg det består af en optagelsesprøve og efterfølgende interview for de der klarer prøven godt, mens der i KBH er tale om en motiveret ansøgning.
Håber det kunne bruges. Er som sagt ikke studievejleder, så jeg synes du skal prøve at kontakte studievejledningen på de universiteter du har i kikkerten og høre dem ad… De vil rigtigt gerne hjælpe folk som dig :slight_smile:

Ps. Husk at søge ind på kvote 1 uanset hvad. Det år jeg søgte ind var snittet meget lavere end de foregående år, og derfor kom mange ind med normale gennemsnit. Så søg! :wink:

Halløj,
Jeg er selv blevet optaget på medicin KU på baggrund af min biologi bachelor. Jeg kender desuden 5 andre som har gjort det samme som mig. Alene det at havde færdiggjort en bacheloruddannelse fra en anden uddannelse er pt. MEGET kvalificerende ved ansøgning gennem kvote 2. Jeg er desuden bestemt ikke generet af at have brugt 3 år på biologi. Det kommer til at gøre studiet meget nemmere idet mange medicinfag overlapper biologifag, og desuden er en bachelor jo meget fin at have i baghånden i tilfælde af, at medicin alligevel ikke er sagen. Man kan desværre kun få merit for små fag og bachelorprojektet, så de 6 år kan ikke reduceret. Hvis man læser molekylær biomedicin inden, kan man vist springe direkte ind på 3. semester medicin. Her er kvotienten desværre også ret høj, så det er nok næppe aktuelt!

Jeg vil bare sige "Go for it "- det er også sundt at prøve andre studier end det høj hellige medicinstudie :wink:

Hejsa

Jeg er kommet ind gennem kvote 2 og vil lige supplere lidt hvad de andre har sagt. Vil lige sige at det IKKE er muligt bare at overflytte til medicin. Tandlæger som hele første år følges ad med mediciner kan ikke bare overflytte. Dvs. uanset hvad du studerer skal du søge optagelse som alle andre enten via kvote 1 eller 2. Når du så kommer ind kan du søge merit for de fag som du mener svarer til fagene på medicin. Min baggrund mht tidligere uddannelser er psykologi og farmaceut. Mener at de relavante uddannelser er molekylær biomedicin, biologi, sygeplejerske, farmaceut, psykologi. Der er rigtig meget info at finde på universiteternes hjemmesider:

KBH: http://medicin.ku.dk/
Odensen: http://www.sdu.dk/Uddannelse/Bachelor/Medicin
Århus: http://health.au.dk/uddannelser/undervis/medicin/
Aalborg: http://www.medicin.aau.dk/