Vil være læge i Sydafrika

Jeg begynder på 12 semester til januar og i den forbindelse er jeg begyndt at tænke på, hvor jeg gerne vil flytte hen senere. Jeg overvejer umiddelbart at flytte til Sverige eller Norge for at få en speciallægeuddannelse (tænker på dermatologi eller ortopædkirugi).

Mit første spørgsmål er derfor om der er nogen der har nogle erfaringer fra vores svenske (eller norske) broder land? Er det let at finde et job derovre og senere finde en hovedudannelsesplads? Ved den svenske krone jo er lidt svagere end den danske krone, men samtidigt er prisniveauet vel lavere - hvad betyder dette for lønningerne? Vil man føle man går ned i løn, hvis man tager springet til sverige?

Når hoveduddannelsen er i hus og der ikke kontraordre fra famillie, vil jeg gerne flytte til Sydafrika, Canada, Australien, New zealand eller andet spændende. Har læst mig til, at der i Sydafrika er relativt åbent for europæiske læger. Dog bliver deres ansættelse begrænset til 3 år, hvis man ikke er speciallæge. Er der nogen, der kender reglerne for europæiske speciallæger dernede?

Samlet set er jeg klar til at flytte fra Dk og har ikke planer om at komme tilbage. Derfor vil jeg gerne høre, hvad folk har af erfaringer. Dog skal tilføjes jeg ikke rigtigt kan overskue at skulle tage alle disse USMLE test eller hvad de nu må hedder:) - tænker en omgangs embedseksamen må være mere end rigeligt, men må jo ændre mening, hvis der ikke er andre veje udenom.

Håber på svar og god jul:)

Jeg følger lige med her. Er selv meget interesseret i at praktisere uden for EU når jeg engang når så langt. For mig er det især Australien og New Zealand der trækker. :smiley:
Sådan som jeg har forstået det er USMLE kun nødvendigt hvis man skal praktisere i USA. De andre lande har deres vurderingssystem og tests som varierer fra land til land.

Håber der er nogle andre derude der ved mere om det 8)

Gode steder at starte med at søge oplysninger:

New Zealand:
http://www.mcnz.org.nz/Registration/How … fault.aspx

Australien:
http://www.amc.org.au/index.php/img
http://www.workpermit.com/australia/medical.htm

Sydafrika:
African Health Placements er det bedste sted at starte: http://www.ahp.org.za/
http://www.hpcsa.co.za/
http://www.rudasa.org.za/worksa.php

Storbritannien:
Læs turnusguide. turnusguide-til-storbritannien-t17504.html
Den britiske sundhedsstyrelse:
http://www.gmc-uk.org/doctors/registrat … enmark.asp
Turnusprogram: http://www.foundationprogramme.nhs.uk/

Sverige:
Læs turnusguide: http://www.fadl.dk/fileadmin/user_uploa … elease.pdf
http://www.underlakare.se/
http://www.modernalakare.se/?altTemplate=FlashTemplate

Norge:
Norsk autorisationskontor: http://www.safh.no/
Norsk turnus: http://www.med.uio.no/turnus/

Mvh Filip Castberg
Læge i England