Vurdering af min kvote 2 ansøgning?

Hejsa,

Jeg har lavet følgende første udgave af min kvote 2 ansøgning til KU og ville elske en masse konstruktiv kritik fra de kyndige i forummet. (Se venligst bort fra stavefejl og grammatik hvis i kan)

Min ansøgning (Fylder en tætskrevet A4 side med enkelt linjeafstand.):

Motiveret Ansøgning

Jeg er 23 år og har netop afsluttet en bachelor uddannelse ved danmarks tekniske universitet(DTU) efterfulgt af et halvt års arbejde i en børnehave. Jeg har valgt at skifte studie da de studiet og de efterfølgende jobmuligheder ikke længere interesserer mig. Jeg kunne godt lide den faglige udfordring, men indholdet var for for teknisk, firkantet og unuanceret.

Efter lang selvransagelse fandt jeg ud af at lægevidenskab er studiet for mig. Det beskæftiger sig med en meget mere uforudsigelig instans end ingeniør studiet, nemlig, det af naturen skabte, mennesket. Medicinstudiet omhandler i højere grad problemstillinger der ikke har noget umiddelbart facit. Det indeholder videnskabelige grænseområder som hjernens funktioner, mikrobiologiens og genernes virke samt, på det mere praktiske plan, menneskets uforudsigelige psyke. Emner der i høj grad har vagt min interesse i de foregående år og jeg går også med drømme at at specialisere mig indenfor psykiatri eller genetik. Mennesket og dets kompleksitet tiltaler mig nu i langt højere grad end maskiner. Biomedicin og psykologi var også med i mine overvejelser.

Hvorfor egner jeg mig til lægestudiet?

  • Inden gymnasiet var jeg på et års udveksling på highschool i texas, en stor mundfuld for en 16 årig knægt at stå på egne ben i et fremmed land. Jeg har altid været glad for en udfordring, og det var det bestemt at bo hos en dyb kristen familie i et så ekstremt konservativt miljø som der hersker i sydstaterne. Det var et helt bevidst valg fra min side at komme til den stat og jeg har aldrig fortrudt det. Det er nok den mest fremmede kultur jeg har oplevet.

  • Jeg afsluttede gymnasiet i 2006 med et højt snit i alle fag.

  • Jeg har gennemført en bachelor i produktion og konstruktion fra DTU med et vægtet gennemsnit på 9,6. Det er et studie med stor naturvidenskabelig fokus som kræver stor studieseriøsitet og disciplin. På femte semester læste jeg i udlandet ved et amerikansk top 10 universitet indenfor mit felt, University of Wisconsin. Det ophold modnede mig meget hvilket var med til at ændre mit interessefelt omkring studier og fremtidigt arbejde. Min bacheloropgave omhandlede miljø-ledelse og jeg blev bachelor i sommeren 2009.

  • Det seneste halve år har jeg arbejdet i en børnehave hvor jeg bl.a. har opnået erfaring med pasning af psykisk og fysisk syge børn. Mere konkret, autisme, ADHD og medfødt enzym mangel. Som pædagogmedhjælper var det, udover almindelig virke, min opgave at sætte mig ind i børnenes sygdomme, deltage i møder for strategier omkring udvikling af de psykisk syge børn og at aktivere det fysisk handicappede barn. Jeg har altid elsket at arbejde med mennesker og nærer dyb respekt for alle personer på tværs af alder samt religiøse og kulturelle grænser, og arbejdet med børn har virkelig bekræftet det for mig.

Jeg er i høj grad drevet af intellektuelle udfordringer, og jeg er udemærket klar over at medicin studiet indeholder en kæmpe portion god gammeldags udenadslære, men med min studieerfaring vil jeg mene at det er en udfordring som jeg også godt kan klare. Jeg bor på kollegie-gang med tre medicinstuderende, alle er kloge hårdtarbejdende mennesker, og det er bestemt med stor ydmyghed og respekt overfor den opgave som studiets 6 år omfatter at jeg søger denne studieplads.

Hvorfor KU?

KU kører med semester struktur og halvårlige eksamener. Den struktur er jeg vant til fra DTU og jeg trives med den. Jeg kan godt lide at man ved KU ligger ud med en blanding af bløde fag i form af patient kontakt samt genetik og lidt hårdere fag som kemi. KU´s studieordning virker mere moderne end AU´s. På KU bliver man hurtigere introduceret til de mange aspekter af medicinstudiet hvor man ved AU er mere konservative i strukturen. Derudover bor jeg og har en kæreste i københavn, det kan jeg ikke komme udenom spiller en væsentlig rolle for mit valg af KU.

SLUT

P.S. Jeg er kommet ind på AU med start i februar 2010, men af personlige årsager har jeg valgt at søge ind på KU til sommer 2010 så jeg har chancen for at komme tilbage og læse i kbh hvor jeg bor og har et forhold til en pige hvis det stadig er aktuelt. Burde jeg skrive i ansøgningen at jeg har et semesters erfaring fra studier i århus? Eller tror i at det ville trække ned da det virker forkælet at søge ind i Kbh når man allerede er optaget i århus?

Jeg poster lige følgende kritik som jeg fik via email af en anden deltager i forummet:

Den halter gevaldigt med tegnsætningen, sproget og formuleringerne!!! Omend du ikke ønsker kommentarer derpå, finder jeg det alligevel relevant. Det ligner noget, du har strikket sammen på en times tid, og hvis du ønsker, at jeg skal tage det seriøst, må du som minimum sende noget, der er gennemarbejdet. Hvis ikke du vil bruge tid på det, skal du ikke forvente, at jeg vil bruge min tid på det heller.

Overordnet set er indholdet nogenlunde. Der er mange formuleringer, som jeg ville gøre anderledes. Lad være med at formulere noget negativt. Som eksempel: I stedet for at fortælle, at du har mistet interessen for dit tidligere fag, kunne du skrive, hvorfor du istedet vil læse medicin.

“uforudsigelig instans” I Den Store Danske Encyklopædi: instans, (af ty. Instanz, fr. instance, af lat. instantia, af instans nærværende, nært forestående, af instare nærme sig, trænge ind på, in- deri, ind- + stare stå), trin; rækkefølge.

Du bruger simpelthen et ord, der betyder noget, som bevirker, at din konstruktion bliver meningsløs. Lad være med at forsøge at bruge fine ord, du ikke kender betydningen af. Det giver bagslag.
“videnskabelige grænseområder”. Jeg håber da ikke, at du tror, at medicin er videnskabelige grænseområder. Videnskab er langt mere og andet end blot hardcore naturvidenskab. Den er iøvrigt på ingen måde heller objektiv, men det er en længere diskussion, som jeg vil spare dig for.

“med et højt snit i alle fag” man har vel ikke som sådan gennemsnit af alle fag?? Vanligvis taler man om gennemsnit for de samlede karakterer og ikke de enkelte fag.

“Det var et helt bevidst valg fra min side at komme til den stat og jeg har aldrig fortrudt det. Det er nok den mest fremmede kultur jeg har oplevet.” Personlige overvejelser og observationer, som er irelevante for andre. Hvad har det gjort for dig, som gør dig egnet til at læse medicin?

“Jeg har altid elsket at arbejde med mennesker” Skriftsprogligt gør denne formulering sig ikke godt. Man “elsker” ikke at arbejde med mennesker. Man kan interessere sig for det, holde af det, nyde det mm. Men elsker er noget man gør overfor mennesker (eller i lidt skævere tilfælde også dyr). Og såfremt du elsker at arbejde med mennesker, har dit tidligere studievalg jo været lidt underligt.

“jeg er udemærket klar” Forkert stavning og dårlig formulering som skriftsprog. Jeg ville skrive: “Jeg er qua/via mine medstuderende kolligiekammerater fuldt bevidst om …stor portion udenadslære…er en udfordring, jeg er overbevist om, at jeg kan håndtere”

Dine medicinstuderende kammerater er givetvis kloge, men jeg ville hellere kalde dem dygtige og flittige.

“af bløde fag i form” talesprog. Patientkontakt er vel nærmest at betragte som et humanistisk fag. Genetik er vel ikke særligt blødt?

Du inleder ditt brev helt fel. Inledning satter tonen och kanslan for allt det andra du skriver. Jag forstar att du vill ge anledning till varfor du bytt intresse och lagt det tekniska bakom dig, men att inleda sa negativt far mig att tappa intresset. Skriv istallet en mjuk start. Skriv om vad som inspirerar dig, vad som far dig att vilja leva ut drommen om att bli lakare. Tank pa att du vill presentera dig med olika nyanser. Du kan ocksa istallet for att betona hur trakiga maskiner ar, saga vad det kan ge dig for forsprang eller kvaliteter inom medicinen. Jag upplevde texten som negativ i borjan, och att du helt vill ta avstand fran dina gamla studier- vilket visst ar sant- men allt hanger i hur du presenterar det: i ditt fall blir det ingen balans mellan lardom och erfarenhet. Du ska forsoka fa alla dina erfarenheter att lata vasentliga, behovliga och som en del av din utveckling mot ditt sjalvklara mal. Aven misstag bor alltsa tillhora din vag. Du ska fa lasaren att tro pa dig och din kamp, your mission. You want them on your side. Hur far man folk att tro pa en? Fraga dig sjalv det sa har du nagot att borja brevet med.
Skriv positivt- det finns alltid nytta med allt- du kanske borde betrakta dina val ur andra perspektiv. Se det goda i att du faktiskt insett att du vill syssla med annat etc.

Good Luck

Tak for det Dr. Own, jeg kan helt klart se hvad du mener. Jeg kan godt se at dem der læser ansøgningen ikke rigtig kan bruge den negative holdning til mit gamle studie til noget som helst!

Mvh. Jeppe

Hey

Afsnittet “Hvorfor egner jeg mig til lægestudiet?” må godt udvides en smule; evt. på bekostning af noget andet. Jeg syntes ikke, at det gør dig speciel favorabel fordi, at du har været i Texas.

De er hamrende ligeglade med dit negative blik på dit forrige studie; enten trækker det ned i din ansøgning, eller også er det helt neutralt.

Husk nu, at dem, der behandler kvote 2, er kolde i r*****. De modtager tonsvis af "Jeg vil iiiind, må jeg ikke nooook? Pleaaase :frowning: ", og at de er blevet immune overfor det (:

Held og lykke - ellers kan du altid true universitetetsledelsen og tvinge dem til at tilbyde dig en plads (: